website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
    Computervoer 9

Maassluis, 10 oktober 2021.

%_AANHEF%,

Giethoorn
Giethoorn is het beroemde, idyllische dorpje zonder straten in de kop van Overijssel. Dit schitterende dorp van vele eilandjes met oude boerderijen is vanaf het water het mooist.
Het dorp met zo'n 2.620 inwoners is uniek in Nederland met heel veel water, boogbruggetjes en vonders. De boerderijtjes staan op eilandjes. Giethoorn heeft daarom verschillende bijnamen zoals het kleine groene Hollandse Venetië. 
Om een indruk te krijgen hoe mooi Giethoorn is kun je zien door te klikken op een kijkje in het Hollandse Venetië

Wat is nu eigenlijk een NAS en wat kun je ermee
Een NAS is een Network Attached Storage ofwel een aan je netwerk verbonden opslagruimte. Je kunt het ook wel vergelijken met  de Cloud of een externe harde schijf. In eerste instantie is het bedoeld om met het grootste gemak vanaf al je computers, smartphones, tablets of via internet bij je bestanden te komen die je hebt opgeslagen in de NAS. Bestanden die je kunt downloaden vanaf of uploaden naar de NAS, waarop je dan handelingen kunt verrichten die je in de regel ook met de computer kunt doen.
Bij klikken op meer informatie over de NAS kom je meer te weten.

Muziek downloaden vanaf de NAS.
Als voorbeeld wat er o.a. met een NAS gedaan kan worden, geef ik je een kijkje in een deel van mijn muziekcollectie die ik op mijn eigen NAS heb opgeslagen. 
Het is geoorloofd deze muziek te downloaden voor eigen gebruik. Een map kun je openen door erop te dubbelklikken. De individuele nummers zijn dan te zien. Downloaden kan door op een map of een nummer te rechtsklikken. 
Je kunt de muziek zien en downloaden door op onderstaande CD's te klikken. Het kan eventjes duren, voordat je verbinding hebt met mijn NAS.

Dana Winner
Lovesongs & Ballads
Enya
Testament van de Seventies
Neil Diamond

Foto's van smartphone naar PC met Pushbullet.
Pushbullet is een ontzettend handige app en desktop applicatie waarmee je o.a. informatie sneller tussen verschillende apparaten deelt. Dit kan bijvoorbeeld een internetlink, tekst of foto's zijn die u vanaf uw smartphone snel naar uw computer stuurt. Hoe dit in zijn werk gaat kun je zien door te klikken op Pushbullet gebruiken.

De Verkenner omdat hij zo belangrijk is.
De Microsoft Windows Verkenner is de grafische gebruikersomgeving waarmee je bestanden en mappen op alle Windowscomputers kunt zien en manipuleren.
Je kunt bestanden en mappen verplaatsen, kopiëren, hernoemen, printen, verwijderen en bewerken.
Hoe je dit allemaal in de Verkenner globaal kunt bewerkstelligen kun je zien door te klikken op hoe werkt de Verkenner in Windows 10

Veel lees- en studieplezier,
Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest.