website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
    Computervoer 8

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde

Ondertussen in Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp is een dagje uit. Een dag waarbij je ondergedompeld wordt in het dieren- en plantenleven uit de hele wereld. Een ontdekkingsreis vol onverwachte ontmoetingen. In dit filmpje kun je zien wat er ongeveer aan wel en wee in de dieren en plantenwereld tijdens een dagje uit in Blijdorp te beleven valt.
Ervaar dit moois op je eigen computer door te klikken op Diergaarde Blijdorp

Olga Commandeur voor omroep Max
We zitten thuis, maar we blijven fit! Olga Commandeur laat bewegingen zien om iedereen fit te houden. Een kwartier lang samen trainen, gewoon vanuit de huiskamer.
Wil je meedoen klik dan op Nederland in beweging

Snelkoppelingen
Een snelkoppeling is een klein bestandje in de vorm van een pictogram dat verwijst naar een programma,website of bestand. Als je op zo'n snelkoppeling klikt opent zich het programma, website of bestand dat aan die snelkoppeling gekoppeld is. Bij één programma, website of bestand kunnen meerdere snelkoppelingen behoren. Een typische plaats voor snelkoppelingen is het start menu, maar ook op de taakbalk en het bureaublad zijn snelkoppelingen te vinden. 
Je kunt snelkoppelingen zelf maken en hoe dat gaat kun je zien als je op 
snelkoppelingen  klikt.


Wat is een WiFi repeater (ook wel extender)?
Hapert het internet soms als je met je laptop in bed ligt? Of zou je ook graag bereik willen in je schuur of garage? Dan biedt een wifi-repeater uitkomst. Deze maakt het bereik van je wifi-netwerk namelijk groter. Maar waar moet je nu precies op letten als je zo’n signaalversterker gaat kopen? En hoe weet je zeker dat je ook de beste wifi-repeater koopt? Klik op wat is een repeater (ook wel extender) om meer te weten te komen.

Hoe beveilig ik mijn modem en/of router?
Vaak krijg je een router of modem van de internetprovider die al volledig ingesteld is. Alleen het aansluiten van de kabels volstaat om toegang te krijgen tot internet. Maar meestal is zo'n standaard router niet goed genoeg beveiligd!
Een router heeft namelijk ook een wachtwoord nodig. Standaard is dat al meegeleverd door leverancier, maar in de regel weet iedereen dat wachtwoord. Daarom is het zaak om dat zelf opnieuw in te stellen. Door te klikken op nieuwe wachtwoorden instellen krijg je informatie hoe dit te realiseren.

Veel lees- en studieplezier,
Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest.