scklogo3
 
Computervoer nummer 54

Maassluis, 25 oktober 2021,

%_AANHEF%,

Ik dacht dat het misschien  wel handig zou zijn een tooltje te ontwikkelen, waarin alle Computervoers bij elkaar staan. De tijd ontbrak me om het snel  ten uitvoer te brengen, maar vanaf deze computervoer kun je door op de volgende link te klikken  Computervoerverzameling een overzicht zien van een deel van de verschenen publicaties. Nu de 1e vijfentwintig, maar er zullen spoedig meer volgen. 
Verder denk ik dat deze computervoer ook best weer wat ontspanning en studiemogelijkheden met zich mee brengt.

Fijne kijk-luister-en leermomenten weer met deze aflevering.

Een vriendelijke groet van,
Hugo van der Hoest

 
 SCK KLASSIEK
 
Top dirigenten

Nu in wil ik het dirigeren eens onder uw aandacht brengen.

Wie is nou een goede dirigent? Het is eigenlijk ook wel te vergelijken met een coach. Neem nou Louis van Gaal. Hij brengt in een week tijd een flow teweeg bij de voetballers en meer. Wel nu dat is een goede coach zult u zeggen. En dat kan ook gezegd worden van een dirigent.

Vanaf welk moment praten we over dirigenten, over echte dirigenten?
Hebben we het over Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven? Componisten die al dan niet achter het klavecimbel of de forte piano de uitvoerders van hun werk probeerden te motiveren om het zo goed mogelijk te doen?

Of meer over Hector Berlioz? Zijn Symfonie fantastique is immers onvoorstelbaar zonder krachtige orkestleider.

Nee, de echte orkestleiders waren de legendarische dirigenten, die musici tot het uiterste dreven en door te zwaaien met een baton wereldberoemd werden. Dat is een fenomeen dat pas werkelijk vorm kreeg in de laatste kwart van de negentiende eeuw. Daar begint, zonder waardeoordeel, een samengestelde chronologische lijst van tien onmisbare geschiedschrijvers der orkest mennerij. De enige verdere criteria om in deze context legendarisch genoemd te worden zijn beschikbare en baanbrekende opnamen van al plaats gevonden concerten.

Ik breng een van de tien onder uw aandacht, nl. een groot Nederlands dirigent Bernard Haitink. De wereldwijd vermaarde Nederlander, die in 2019 na 65 jaar zijn carrière vaarwel zei en nu woonachtig is in London. Echter zijn lievelingsconcertzaal bleef altijd het concertgebouw in Amsterdam. Ik wil zijn denken over muziek laten horen. Hij vertelt over het Chamber Orchestra of Europa en laat horen de 7e Symphonie No 7 van Beethoven.

U ziet daar het ogenschijnlijk gemak van dirigeren. Over die negen andere topdirigenten misschien meer in een volgend computervoer.

Gijs van Eijsden

SCK EIGENTIJDS
 
HEART

Heart is een Amerikaanse rockband, gevormd medio jaren 70 in Seattle, rond de zussen Wilson, met Nancy op gitaar/zang en Ann als leadvocalist. In de jaren 80 scoorden ze een megahit genaamd Alone, die ik in deze aflevering wil laten zien en horen.

Keith Richards en Norah Jones


Love Hurts is een popliedje, oorspronkelijk een rockabillyliedje, geschreven door Boudleaux Bryant en oorspronkelijk uitgevoerd door The Everly Brothers in 1960. Het is sindsdien verschillende keren gecoverd in uiteenlopende muziekstijlen.
Dit keer hebben Keith Richards (Rolling Stone) en Norah Jones er een duet van gemaakt en het klinkt zeker niet onverdienstelijk. Kijk en luister naar het gevoelige Love Hurts.

Helene Fisher

Op 15 oktober verschijnt het nieuwste werk van Helene Fischer (37) . Het album heet «Rausch». Afgelopen vrijdag is een nummer van het album uitgebracht.Dit zorgt voor veel speculatie. Want het emotionele nummer met de naam “Volle Kraft voraus” heeft veelbetekenende passages in de tekst. Zingt de Duitse over haar scheiding van Florian Silbereisen (40)?

LeAnn Rimes met het Gay Men's Chorus of Los Angeles

The Rose beschrijft de liefde, maar ook de angst om geliefd en daarna gekwetst te worden. Ook haalt het als thema aan: de mensen die niet of nog niet verliefd zijn geweest en ernaar hunkeren. ... Onthoud dat in de winter, ver onder de koude sneeuw, er een zaadje ligt dat met de liefde van de zon een roos wordt. Door LeAnn Rimes gezongen temidden van het Gay Men's koor krijgt The Rose iets bijzonders.

SCK DIGITAAL
 
Voorkom pottenkijkers: zet webcam en microfoon uit
Voorkom dat hackers mee kunnen kijken en luisteren tijdens het computeren. Zet de webcam en de microfoon uit.Lees verder.
Een Wikipedia artikel tot PDF maken.
Wist je dat je in de online encyclopedie Wikipedia artikelen ook als PDF kunt bewaren? Daarvoor klik je in het menu in de linkerkolom van Wikipedia bij Afdrukken/exporteren op Downloaden als PDF en in het dan verschenen venster op downloaden.
Zo frankeer je een brief met de PostNL-app

postnl1

Voor het versturen van brieven of pakketjes heb je niet langer de traditionele postzegels nodig. Je kunt heel gemakkelijk je post frankeren met de PostNL-app. Je hebt er zelfs geen printer voor nodig! Wij leggen uit hoe het werkt.
Lees verder.

 
Zo verwijder je alles wat Google van je weet
googlelogo

Google maakt er geen geheim van dat het bedrijf ontzettend veel over je weet. Het bedrijfsmodel is immers gebaseerd op adverteren op maat van de gebruiker. Met de juiste knowhow achterhaal je hoe Google jou volgt. Lees verder.