scklogo3


Computervoer nummer 53

Maassluis,  maandag 25 oktober 2021,

%_AANHEF%,

Zoals je ongetwijfeld weet is er afgelopen dinsdag weer een persconferentie geweest en zijn er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Hierbij wil ik je informeren over wat dit betekent voor de activiteiten in Theater Koningshof.
Vanaf 25 september a.s. vervalt de 1,5 meter afstandsregel en dient iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs te tonen in Theater Koningshof. Dit geld ook voor iedereen die uit hoofde van de SCK de Koningshof bezoekt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden op papier of op een smartphone.
Als je nog niet in het bezit bent van zo'n coronatoegangsbewijs kun je  de handleiding volgen, die te zien is via de volgende link coronatoegangsbewijs handleiding.

In deze computervoer wil ik tevens van de gelegenheid gebruik maken een oproep te doen aan leden die behulpzaam willen zijn om voor het begin van de workshops de zalen in te richten en/of na afloop van de lessen alles weer op te ruimen. Het vergt zowel voor als na de lessen ongeveer een half uurtje Ik zou er zeer mee geholpen zijn. Mocht je belangstelling hebben schrijf dan even een mailtje naar [email protected]

Verder denk ik dat deze comptervoer weer best wel wat ontspanning en studiemogelijkheden met zich mee heeft gebracht.

Fijne kijk-luister-en leermomenten weer met deze aflevering.

Een vriendelijke groet van,
Hugo van der Hoest

 


De klassieke muziekhoek  van Gijs van Eijsden

Antonin Dvorák.

Antonin Dvorák was een beroemd Tsjechische componist uit de Romantiek. In zijn muziek verwerkte hij allerlei elementen uit de Boheemse volksmuziek. Hij was een van de eerste componisten uit de Bohemen die internationale erkenning kreeg.

Hij is geboren op 8 september 1841 in Nelahozeves in het huidige Tsjechië. Zijn ouders waren slagers en herbergier. Hij dacht eerst om het familiebedrijf over te nemen.  Echter koos hij toch voor de muziek. Op 16jarige leeftijd mocht hij naar aan de orgelschool en ging in Praag studeren.

Na zijn opleiding ging de inmiddels 18-jarige Dvorák een arm bestaan tegemoet. Geld voor een dak boven zijn hoofd had hij niet en dus moest hij bij familie inwonen. Nadat hij als organist niet werd aangenomen in de kerk vanwege zijn gebrek aan ervaring, werd hij altviolist in het Komzak Ensemble. De band speelde niet alleen in restaurants en bij dansgelegenheden, maar was ook onderdeel van het nationale operaorkest, dat vaak door Bedrich Smetana werd gedirigeerd. Zo leerde Dvorák, te arm om concertkaartjes of bladmuziek te kunnen kopen, toch veel muziekstukken kennen, wat zijn eigen componeerstijl zou beïnvloeden.

De inspiratie om te componeren is daar gelegd en zijn Slavische dansen zijn exemplarisch en wereldberoemd. De verschillende elementen uit de Boheemse volksmuziek en klassieke muziek zijn naadloos verweven. Dvorák wist typische motiefjes uit de volksmuziek, ritmes van volksdansen en harmonieën uit de klassieke traditie op een opvallende natuurlijke wijze samen te voegen.

In 1874 kwam zijn internationale doorbraak. Hij componeerde toneel en koormuziek, maar had een voorliefde voor de opera, dirigeren en componeren. Er is nog heel veel over deze componist te schrijven. Hij overleed op 62-jarige leeftijd te Praag.

Ik wil u Antonin Dvorák –Slavische Dans nr. 8 laten horen. Ritmisch geweldig. U heeft het zeker wel eerder beluisterd.
En als tweede Legends, Op,59 B. 122: VI. Allegro con moto wat gespeeld wordt door orkest maar ook vaak vierhandig op de vleugel.

Gijs van Eijsden.  

 

FlashMob

Stairway to Heaven is een nummer van de Britse rockband Led Zeppelin. Het werd in 1971 uitgebracht op het album Led Zeppelin IV. Het nummer is geschreven door gitarist Jimmy Page en zanger Robert Plant.
Het wordt geregeld genoemd als het beste rocknummer uit de 20e eeuw.[1] Het nummer is een vaak aangehaald voorbeeld van het genre progressieve rock en wordt vaak op de radio aangevraagd. Tevens is het een veelgehoord nummer op begrafenissen.
In deze Computervoer is dit nummer te zien in FlashMob uitvoering

 


Eigentijdse muziek

 Diana Ross

Dat Diana Ross niet achter de geraniums zit, was wel duidelijk, toch is de aankondiging van haar nieuwe album Thank you een verrassing. De soul- en discodiva was 54 toen ze haar laatste album met nieuwe muziek uitbracht. Het album klinkt eigentijds en toch vertrouwd, die omschrijving is van toepassing op Thank you, de single die Diana Ross al heeft uitgebracht In een opgewekt, energiek lied bezingt de 77-jarige diva haar dankbaarheid.

Kijk en luister eerst naar een optreden uit 1999 When you tell me that you love me  en vervolgens naar het spikspinternieuwe Thank You

Glenn Campbell

Van één van de grootste countryzangers die de wereld ooit heeft gekend wil ik een nummer laten zien en horen, dat Campbell's best verkochte single en een van zijn bekendste opnames is geweest namelijk Rhinestone Cowboy. 
Glenn Campbell overleed 8 augustus 2017 aan de gevolgen van Alzheimer.

Michael Jackson

Michael Jackson was een van die zeldzame mensen die met recht een legende genoemd mogen worden. Net als bij Elvis Presley en John Lennon zal iedereen zich kunnen herinneren waar hij of zij was toen bekend werd gemaakt dat Michael Jackson was overleden. Hij was pas vijftig jaar toen hij stierf, maar was op zijn tiende al een superster. Zijn muziek is verweven met de levens van meerdere generaties. Jackson is met recht een unieke persoonlijkheid wiens muzikale erfenis nooit vergeten zal worden.
Uit die erfenis wil ik in deze Computervoer nog eens het nummer Beat It   laten zien en horen.Digitale informatieZet je Android-data over naar je nieuwe smartphone

Als je een nieuwe telefoon hebt gekocht, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de gegevens van je oude smartphone overzetten naar de nieuwe. Hoe kun je je Android-data overzetten? In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Met je nieuwe toestel in handen is het erg verleidelijk om deze meteen op te starten. Toch kun je daar beter even mee wachten, omdat je op je oude telefoon eerst wat instellingen rond back-ups moet nalopen.Lees verder.

Wat zijn drivers oftewel stuurprogramma's

Drivers of in het Nederlands stuurprogramma’s zorgen ervoor dat de hardware in een computer goed zijn werk kan doen in Windows 10. Voorbeelden waarbij drivers mogelijk een update nodig hebben is bij het vernieuwen van de hardware of storingen van de computer. Zoals het geluid dat niet meer werkt of problemen met een printer of het beeldscherm. 
Deze stof hoort eigenlijk thuis in dat wat er behandeld gaat worden in de workshop W06, maar ik dacht een tipje van de sluier op te willen licht voor alle leden. Lees verder.

WiFi code vergeten?

Het kan voorkomen dat je je WiFi code vergeten bent en ook niet meer weet hoe die terug te vinden. In Windows 10 is die code terug te vinden als je de opdrachtprompt opent. Je komt dan in een omgeving dat door een zwart venstertje wordt gerepresenteerd. Het openen van die omgeving gaat door in de zoekbalk/knop rechts naast de startknop opdrachtprompt in te typen. In het rechtervak van het verschenen venster klik je dan op
Als administrator uitvoeren.

Typ nu achter de cursorprompt: netsh wlan show profile name=WiFistation  key=clear
Vervang WiFistation wel door de naam van je eigen WiFistation ( je zgn. SSID)
Tik tenslotte op de Enter-toets.

In het getoonde overzicht staat je WiFi-code nu achter Key Content.
Succes!

 

Betalen met AfterPay 

AfterPay is een betaaldienst waarmee klanten na ontvangst van het product kunnen betalen. Hoe werkt het en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Lees verder