website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
    Computervoer 5

Maassluis, 26 september 2021.

%_AANHEF%

 1. Beleef de Lente is sinds 2007 de gratis website van Vogelbescherming Nederland waar iedereen ongeveer tussen 1 maart en eind juli met webcams live kan kijken naar vogels in hun nest. Miljoenen bezoekers over de hele wereld hebben zo de afgelopen jaren de spectaculaire en verborgen gebeurtenissen van de broedvogels gevolgd. Beleef de Lente is te vinden door te klikken op beleef de lente
  Vergeet niet het geluid aan te zetten!

 2. VLC  is de meest complete video en audio mediaplayer welke heel simpel te gebruiken is. Je kunt er vrijwel elke video, dvd of muzieknummer mee afspelen. VLC draait op Windows 10 en macOS, maar is ook als app beschikbaar op Android, iPad en iPhone.

  Het kan gedownload worden voor macOS door te klikken op:
  VLC voor macOS

  En  voor Windows door te klikken op:
  VLC voor Windows 10

  Als app in de Play Store voor Android en in de App Store voor iPad en iPhone.

  Bovendien herbergt VLC nog meer fraaie mogelijkheden (o.a. het downloaden van een YouTube-filmpje), waarmee je  kunt kennismaken door te klikken op Meer.

 3. Foto’s of afbeeldingen sturen naar je contacten is een welkome eigenschap van WhatsApp. Het is zelfs nog leuker als je gebruik maakt van de ingebouwde filters en fotobewerker in WhatsApp.
  Als je wilt weten hoe je binnen Whatsapp een emoji, tekst of tekening aan je foto of afbeelding kunt toevoegen of hoe je bepaalde filters toe kunt passen klik dan voor Android-gebruikers op Android en voor iPhone-gebruikers op iPhone.

 4. Als je grote hoeveelheden gegevens via e-mail wilt verzenden, zoals je foto’s, video's en documenten of efficiënt op je harde schijf wilt opslaan, is het verstandig om te overwegen de bestanden te comprimeren (samen te persen tot een klein formaat). Anders neemt de opslag van deze bestanden immers te veel ruimte in beslag. De eenvoudigste manier om dit te doen, is het aanmaken van een ZIP-bestand.
  Klik hiervoor op zippen als je wilt weten hoe dat (ook alweer) gaat.
   
 5. Het versturen van grote bestanden of van veel bestanden per e-mail (zoals een zipbestand met veel foto's) kan een probleem zijn. Veel mailboxen zijn immers te klein om die grote bestanden te herbergen. 
  Je kunt dan als alternatief het gratis programma WeTransfer gebruiken, waarmee die bestanden wel verstuurd kunnen worden naar een ontvanger. Wil je van WeTransfer gebruik maken klik dan op hoe kan ik WeTransfer gebruiken. 

Veel lees- en studieplezier,
Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest.