weer1

Zie je graag het weerbericht automatisch in je Windows 10-taakbalk verschijnen? Dan ben je vast blij met dit nieuwe kenmerk van Microsoft. Maar als je liever zélf wil bepalen wat er in je taakbalk staat, kun je het nieuwe weer-icoontje gelukkig snel weer weghalen. Hier lees je hoe.

Het is een kleine update, en misschien was het je nog niet eens opgevallen : een blakend zonnetje of regenwolkje rechtsonder in je taakbalk in Windows 10. Kan handig zijn, maar het kan ook afleiden. Bovendien gebruik je misschien liever een andere meteorologische bron dan Bing. 

Als je op het icoontje klikt, krijg je nog meer te zien: niet alleen het weerbericht, maar ook een samenvatting van het laatste nieuws, beursinformatie, etc: 

weer2

 

Het weerbericht-icoontje uitzetten

Hoe fijn het ook kan zijn om lekker de hele dag naar een vrolijk zonnetje te turen, weet in elk geval dat als het je irriteert  je het ook kunt uitzetten. Dat doe je vreemd genoeg niet door op het icoontje zelf te klikken. 

Klik in plaats daarvan met de rechtermuisknop op een lege plek in de taakbalk. Daar vind je het uitklapmenu Nieuws en interesses. Ga erop staan met je muis en klik in het submenu dat verschijnt op Uitschakelen. Je kunt ook kiezen voor alleen een icoontje, zonder tekst, dat minder opvalt, maar eigenlijk ook wel een heel summier weerbericht is. 

weer3