website-sckemail-sck
computervoer
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      nummer 43

Maassluis,  donderdag 14 oktober 2021,

Beste geinteresserde,

Voor de klassieke muziekliefhebbers binnen de SCK heeft Gijs dit keer Carl Maria Weber uitgekozen om ons mee kennis te laten maken. Wat betreft de populaire tak binnen de muziek zijn grootheden als Barbara Streisand, Shania Twain, de Rolling Stones en Don McLean aan de beurt om te laten zien en horen waartoe zij in staat zijn. Vooral het optreden van Shania Twain en haar paard is de aandacht waard om zeker mee te maken. 
Ook de computertips zijn handig en de moeite waard om eens door te lezen. Vooral het op een bepaalde manier maken van wachtwoorden  is iets dat menigeen zal kunnen gebruiken om te voorkomen dat zijn of haar wachtwoorden te grabbel komen te liggen. Wat de andere tips betreft doe er je voordeel mee.

Veel lees, kijk en luisterplezier!

Vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest

__________________________________________________________________

Deze week heb ik de klarinet als thema gekozen. De klarinet is een blaasinstrument behorend tot de enkelrietinstrumenten. Ook vaak te horen in een harmonieorkest en symfonieorkest. En bij wie komt dit instrument het mooist tot leven?  Dan kom je terecht bij:

Carl Maria von Weber

Carl von Weber (1786-1826) was de zoon van een rondtrekkende theater violist, die er alles voor over had om zijn zoon een wonderkind als Mozart te maken. Samen met zijn avontuurlijke vader beleefde de jonge Weber de meest hachelijke avonturen die hem zelfs achter de tralies deden belanden!

Het is onbegrijpelijk dat het minne, brildragende mannetje- dat ook nog mank liep-zoveel succes had bij de vrouwen. Nadat hij zijn wilde haren kwijt was, ging Von Weber serieus aan zijn muziekcarrière werken. Hij had al het nodige muziekonderricht gehad van Michael Haydn, de broer van de beroemde componist Joseph Haydn.

Als pianovirtuoos ondernam Von Weber een concertreis langs de grote Duitse steden. Het succes was groot, maar de verdiensten zeer gering  zoals dat vaak was in die tijd. Zou dat nu nog zo zijn??? 

De klarinetconcerten staan deze week centraal. Heel mooi is het Von Weber klarinetconcert nummer 351.

In 1819 sloeg Weber toe als componist met het verschijnen van zijn later wereldberoemdgeworden concertwals Der Freisch?tz . Tijdens een uitvoering van dit werk in 1826 zakte Von Weber, die op dat moment het stuk dirigeerde op de bok in elkaar. De volgende morgen overleed hij.

De klarinet, het instrument, dat een zeer herkenbaar warm geluid en kleur aan het orkest toevoegt. Ik besluit met een intens mooi stuk van Weber: Klarinet Concerto No 1  gespeeld door de wereldberoemde Klarinettist Andreas Ottensamer.  

 Gijs van Eijsden

.__________________________________________________________________

De Amerikaanse zangeres Barbra Streisand heeft in haar ondertussen meer dan vijftig jaar durende carrière niet zo heel veel concerten gegeven. Een live optreden van deze zangdiva is dan ook een unicum. Haar laatste reeks van concert optredens in Amerika (en Canada) was in 2006. Ze gaf toen in twee maanden tijd enkele concerten in diverse grote Amerikaanse en Canadese steden. Bij deze concerten had Barbra Streisand de groep Il Divo als gast. 
Samen zingen zij Evergreen, waarvan zij zelf de muziek heeft geschreven.

_________________________________________________________________

De Canadese Shania Twain is een van de bekendste countryzangeressen ter wereld. Shania's populariteit steeg in de jaren negentig en begin jaren 2000. Ze is vooral bekend van haar eerste twee albums, 'The Woman In Me' en 'Come on Over'. 
Shania heeft een voorliefde voor paarden en wel zoveel dat ze die ook op het podium laat komen. In Las Vegas kwam Shania het toneel op met een prachtig wit paard. Shania was zelf uitgedost in een geheel witte outfit passend bij haar paard. Shania heeft geen zadel nodig en het is maar goed dat ze dit paard goed heeft getraind. Ze laat het paard eerst buigen voor het publiek en zingt dan het door haar zelf geschreven lied 'You're Still The One'.
Het mondt uit in een geweldige uitvoering, een geweldige vertoning en een geweldige demonstratie van een vriendschap tussen mens en dier.

_________________________________________________________________

In de jaren 60 had je o.a. de Beatles en de Rolling Stones en als het even kon probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen. Die concurrentiestrijd gold ook voor het algemene publiek: je was in de jaren 60 òf vóór de Beatles, òf vóór de Stones. Ik behoorde tot Beatles-liefhebbers, maar ik kan me levendig voorstellen dat je een voorkeur had voor de Stones. De Stones hebben paar nummers uitgebracht, die ook ik heel goed kon waarderen. Als je mij vraagt welk nummer mij het meest aansprak, dan is het antwoord 'Paint It Black'. Klik er maar eens op en je zult je ongetwijfeld weer herinneren hoe dat klinkt.

__________________________________________________________________

Don McLean treedt al sinds de jaren 60  op als gitarist/zanger. Dat doet hij meestal solo met als enige begeleiding zijn trouwe gitaar. Al zijn songs heeft hij zelf geschreven en gecomponeerd.
Ziji meest beroemde nummer heet officieel 
Vincent, maar is meer bekend van de openingszin 'Starry, Starry Night', een schilderij van Van Gogh.
Volgens McLean zelf was hij een biografie over Van Gogh aan het lezen, toen hij op het idee kwam een lied over hem te schrijven. Het is een eerbetoon aan de kunstenaar en zijn werk geworden.McLean begrijpt Vincents strijd. Dat hij niet gek was, maar aan een ziekte leed. 'Now I understand what you tried to say to me, and how you suffered for your sanity'.Als je goed luistert, hoor je dat McLean niet alleen de Starry, Starry Night bezingt, maar ook andere schilderijen van Van Gogh.
Kijk en luister naar Don McLean's
Vincent’ en ontdek hoe McLean de schilder aanvoelde.

__________________________________________________________________

Een methode voor een papieren wachtwoord manager

Een wachtwoord verzinnen kan best moeilijk zijn. Het wachtwoord moet nu eenmaal zo gemaakt zijn dat het voor een hacker moeilijk gekraakt kan worden.
Een eenmaal ingesteld wachtwoord  onthouden is misschien nog moeilijker.
Het wordt nog ingewikkelder als voor verschillende diensten verschillende  wachtwoorden gebruikt worden.
Één van de manieren om al die wachtwoorden te kunnen onthouden is het opschijven  daarvan op papier of in bijvoorbeeld een notitieboekje. Maar wat als dat om de een of andere manier kwijtraakt en het komt in handen van een verkeerd persoon.
Hoe je het nu een hacker heel moeilijk kunt maken je wachtwoorden te kraken en gebruiken kun je lezen  in het volgende artikel, waarin beschreven wordt hoe betrekkelijk eenvoudig je wachtwoorden kunt maken en onthouden, ook al zet je die gedeeltelijk op papier

__________________________________________________________________

Dit kun je doen tegen ongewenste telefoontjes

Energiebedrijven met ‘mooie aanbiedingen’, Indiase helpdeskmedewerkers die claimen voor Microsoft te werken of je vervelende ex. 
Ongewenste telefoontjes zijn behoorlijk irritant. Klik daarom op drie tips om telefoonterreur te stoppen.

__________________________________________________________________

De Cache in je browser legen doe je als volgt

Het kan echt geen kwaad om zo nu en dan eens je browsergeschiedenis te verwijderen. Dat is handig voor wanneer je een computer deelt bijvoorbeeld, of wanneer iemand achter je computer zit die daar vrij weinig mee te maken heeft. Maar het kan ook veelvoorkomende problemen oplossen. In dit artikel leggen we uit hoe je te werk moet gaan.

_________________________________________________________________

Het  inlogscherm verbergen en geen wachtwoord meer typen.

 

Wanneer u geen zin heeft om bij het  inlogscherm van Windows 10 je wachtwoord in te typen, kun je de volgende truc toepassen:

 

sign-in-screen

 

Druk de “Windows Logo Toets + R” in, type bij Openen “Netplwiz” en klik op “OK”.
Haal het vinkje weg  in het verschenen venstertje bij “gebruikers dienen gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen om deze computer te kunnen gebruiken” onder de tab  Gebruikers. Klik vervolgens op OK
en start de computer weer op om te ontdekken dat het inlogscherm niet meer verschijnt en je dus geen wachtwoord meer in hoeft te typen. Ik moet er wel bij zeggen dat je wel degelijk moet beseffen dat wie dan ook anders dan jezelf in je computer kan komen als hij of zij de computer aanzet. In dat geval is al je informatie dus een open boek. 


netplwiz__________________________________________________________________