website-sckemail-sck
computervoer
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      nummer 42

Maassluis,  donderdag 14 oktober 2021,

Beste geinteresserde,

Vanuit het RIVM worden geen uitnodigingen per e-mail gestuurd. Het instituut verzendt de uitnodigingen voor vaccinatie alleen per post. Mensen die door de huisarts worden gevaccineerd krijgen de uitnodiging van de huisarts. 

Een best wel uitgebreide computervoer dit keer. Maar je hoeft het ook niet in één keer achter elkaar te lezen. 😊 Bovendien kan alles opgeslagen of gedownload worden, zodat het allemaal op een ander tijdstip nog eens overgelezen kan worden.
Als er vragen zijn met betrekking tot de computeronderdelen schrijf gerust een mailtje, zodat ik daar een gepast antwoord op kan vinden. 

Veel lees, kijk en luisterplezier!

Vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest

__________________________________________________________________

Iedereen kent de melodieën van deze componist, hetzij bewust of onbewust, niet wetende dat een van de eerste liedjes die je als kind leerde van hem was. Deze week gaat het over:

                   Wolfgang Amadeus Mozart 

Wolfgang Amadeus Mozart, een gigant van de klassieke periode, is een van de slechts weinigen die meedingen naar de titel “grootste muzikale genie aller tijden”.  Zijn muziek kennen wij allen.

Zijn klinkende melodieën en schijnbare eenvoud bieden toegang tot een complexe structuur verfijnde harmonieën, verbluffende originaliteit en brengen intense emoties teweeg. 

Mozart werd geboren op 27 januari 1756 en was een wonderkind dat in zijn tragisch korte leven uitgroeide tot een productieve componist van meesterwerken op het gebied van symfonie, concert, kamermuziek en misschien wel bovenal wat we in computervoer 40 ook hebben behandeld, de Opera. 

Tijdens zijn korte leven werd zijn genialiteit niet altijd herkend. Toen hij op 5 december 1791 stierf had hij grote schulden. 

Mozart toerde in zijn kindertijd met zijn vader Leopold veelvuldig door Europa, waar hij als uitzonderlijk vroegrijp musicus aan de hoven werd geïntroduceerd. In die tijd schreef hij zijn eerste composities. Een leven dat zo kort heeft geduurd, want hij is maar 35 jaar geworden, heeft ons een rijk arsenaal van muziek nagelaten. 

Maar terugkomend op de boven omschreven aanhef dat een ieder Mozart kent. Het kinderliedje, altijd is Kortjakje ziek, is muziek van Mozart. De tekstschrijver/ster van het liedje heb ik niet kunnen ontdekken. Luistert u maar naar  K.265. Twaalf variaties op de piano, met als toegift Mozart's
Eine Kleine Nachtmusik gespeeld door het Concertgebouw Kamerorkest. 

Melodieën die door velen van u herkend worden.  Mozart zal meerdere keren het thema zijn in toekomstig computervoer.

Gijs van Eijsden.      

.__________________________________________________________________

Naar aanleiding van een tip van Gonda  Storms.

Ruim 400 musea openen digitaal hun deuren tijdens de Nationale Museumweek. Van 19 tot 25 april bieden ze allerlei online activiteiten aan.

Door de coronamaatregelen zijn de musea helaas al maanden gesloten voor publiek.  Daarom vindt ook de Nationale Museumweek dit jaar digitaal plaats. Zo kunnen mensen toch weer een kijkje nemen bij de Nederlandse musea.

Zin gekregen in een digitaal museumbezoek? Kijk voor meer informatie over de Nationale Museumweek en alle activiteiten op website van de Museumvereniging.
Ik heb een paar musea, die in deze museumweek digitaal bezocht kunnen worden, uitgekozen om in deze computervoer te bekijken.

Het Google Arts & Culture Project is een online compilatie van hoge-resolutieafbeeldingen van kunstwerken uit musea over de hele wereld.

Google Arts & Culture

Wil je meer te weten komen over nog meer kunstwerken kijk dan eens op de pagina van het Rijksmuseum

Tijdens de bezetting van Nederland duikt de Joodse Anne Frank in 1942 onder voor de nazi’s. Na twee jaar wordt ze ontdekt. In 1945 sterft ze in concentratiekamp Bergen-Belsen.
Bekijk de video.: Wie is Anne Frank

Als je meer wilt weten over Anne Frank en haar familie neem dan een kijkje bij :
De Anne Frank stichting

__________________________________________________________________

The Streamers vervolgen hun Holland Tour met een legendarisch optreden vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag. Op dinsdag 27 april zullen zij daar Koningsdag 2021 officieel afsluiten met een gloednieuwe liveshow.

Eerder ontving de band via Instagram de uitnodiging van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima om de feestdag af te sluiten vanaf het werkpaleis. Het is hoogst zeldzaam dat het terrein van Paleis Noordeinde het decor vormt voor een concert.

Het Koninklijk Paar en The Streamers willen Nederland trakteren op een feestelijk einde van Koningsdag. Het optreden op het binnenplein van het Koninklijk Staldepartement op Paleis Noordeinde is voor iedereen online toegankelijk. Via deze link kunnen gratis kaarten worden besteld. Als je wilt, kun je een bedrag naar keuze achterlaten in de fooienpot en daarmee de deelnemende artiesten en makers van de livestream bedanken voor het mogelijk maken van het concert.
Wil je dus vanaf je computer, tablet, smartphone of castend naar je tv dit spektakel gratis meemaken klik dan op de volgende link:.

BESTEL GRATIS TICKET

The Streamers bestaan uit Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, VanVelzen, Davina Michelle, Paul de Munnik, Typhoon, Thomas Acda, Diggy Dex, Nick & Simon, Maan, Paul de Leeuw, Danny Vera en Miss Montreal. Volgende week zullen er nog enkele gasten aan het programma worden toegevoegd.

Het optreden op Koningsdag begint om 20.00 uur. De virtuele deuren gaan een uur eerder, om 19.00 uur, open. Toegang tot de stream is dus enkel mogelijk via een ticket.

__________________________________________________________________

Amy Grant  heeft een lange, succesvolle carrière opgebouwd met muziek die ertoe doet. Sinds ze op het toneel verscheen als een tiener met een fris gezicht en hedendaagse christelijke muziek naar de voorgrond van de Amerikaanse cultuur bracht, verwierf de inwoner van Nashville een reputatie voor het maken van krachtige liedjes die de complexiteit van het leven met een open hart en een scherp oog onderzochten. Ze werd de eerste artiest in de christelijke muziek met een platina-plaat. Haar muzikale gaven overstijgen de genre-grenzen en maakten van haar een begrip. 
Luister en kijk maar eens naar haar That's what love is for   

_________________________________________________________________

Sheryl Crow is een Amerikaans zangeres en gitariste. In haar vroege werk bespeelde ze bij voorkeur de slidegitaar. Na een uitstapje in 2002 naar de popmuziek keerde ze terug naar de blues- en rockmuziek.  
Countryzanger en songwriter Willie Nelson kreeg aan het einde van de jaren zestig bekendheid. Tijdens zijn lange, bekroonde carrière heeft hij enkele van de meest populaire en gedenkwaardige countrynummers aller tijden geschreven, waarvan er vele de afgelopen halve eeuw door een breed scala aan artiesten zijn gecoverd. Nu, in de tachtig, blijft Nelson opnemen, toeren en tijd besteden aan goede doelen en politieke doelen.
Sheryl en Willie zingen samen het aandoenlijke   "Today I Started Lovin' You Again"

_________________________________________________________________

The Searchers waren een band uit Liverpool die - parallel aan bands als bijvoorbeeld The Beatles en Gerry & the Pacemakers - de muziek ontwikkelde die uiteindelijk als Merseybeat (ook wel Liverpoolsound) de wereld zou veroveren. Specifiek aan het geluid van The Searchers waren de sound van de 12-snarige Rickenbacker, het veelvuldig gebruik van tremolo-effecten en de toepassing van tweestemmige harmonieën. Op 23 januari 1965 komen The Searchers nieuw binnen in de Veronica Top Veertig met ‘What have they done to the rain’.  Het werd geschreven in 1962 en had eerst als titel ‘Rain song’. Het was geschreven ter gelegenheid van een campagne om een einde te maken aan kernproeven in de atmosfeer en de nucleaire fall-out. 

__________________________________________________________________

Hotel California is de titelsong van het gelijknamige album van de Amerikaanse band Eagles. Het lied werd ook op single uitgebracht. Het is een van de bekendste nummers uit de moderne muziekgeschiedenis en het bekendste lied van de Eagles. De tekst van het lied gaat over een vermoeide reiziger die de nacht doorbrengt in een luxehotel. Het hotel ziet er aanvankelijk gastvrij en welkom uit, maar blijkt vervolgens een verschrikkelijke plaats te zijn waar men nooit meer echt uit kan vertrekken, ook al kan men er wel uitchecken.
Luister en kijk dan nu naar het nummer Hotel California

__________________________________________________________________

Wat is snoozen?

Wanneer je Gmail gebruikt, dan krijg je toegang tot een groot scala aan functies. Eén van die functies is de mogelijkheid waarmee je e-mail kunt snoozen. Maar wat is dat precies en hoe kun je eigenlijk e-mails snoozen in Gmail? In dit artikel    kijken we naar de opties op het web en binnen de officiële applicatie.

__________________________________________________________________

Selectievakjes in de Verkenner: handig! 

selectievakjes-verkenner

Natuurlijk kun je meerdere bestanden selecteren door de Control-toets ingedrukt te houden tijdens het aanklikken van bestanden in Verkenner.het kan ook via selectievakjes! Hoe? dat lees je HIER.

________________________________________________________________]

Te kleine tekst op websites?

Vind je de tekst te klein op een website? Wil je een tijdelijke aanpassing maken? Dan kun je door de Ctrl knop (Control) links- of rechtsonder op uw toetsenbord ingedrukt te houden en tergelijkertijd aan het wieltje van uw muis te draaien de tekst vergroten of verkleinen.

________________________________________________________________]

Netwerkprobleem (WiFi of internet doet het niet).

Als het internet hardnekkig weigert dienst te doen, dan kan het volgende wel eens helpen.

Klik op Start

Typ in het zoekvenster  Opdrachtprompt of CMD en bovenin het tevoorschijn gekomen venster verschijnt Opdrachtprompt..

klik met de rechter muisknop  op Opdrachtprompt en kies Als Administrator uitvoeren

In het zwarte venster typ de volgende commando’s

a. Typ netsh winsock reset en druk op Enter

b. Typ netsh int ip reset en druk op Enter

c. Typ ipconfig /release en druk op Enter

d. Typ ipconfig /renew en druk op Enter

e. Typ ipconfig /flushdns en druk op Enter

En Start de computer opnieuw op.

Grote kans dat het internet het weer doet!😊

__________________________________________________________________