website-sckemail-sck
computervoer
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      nummer 41

Maassluis,  donderdag 14 oktober 2021,

Beste geinteresserde,

Als het goed is zullen er binnen de SCK best al veel leden, in ieder geval voor de eerste keer,  gevaccineerd zijn. Hopelijk duurt het dan niet al te lang voordat we allemaal kunnen zeggen dat het weer verantwoord is om bij elkaar te komen en wetenswaardigheden te kunnen uitwisselen. Ik denk dat velen daarnaar verlangen en de maatregelen die er op het ogenblik nageleefd dienen te worden zo gauw mogelijk te willen vergeten.

Veel lees, kijk en luisterplezier met deze Computervoer!

Vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest

__________________________________________________________________

Nu we de opera onder uw aandacht hebben gebracht, dacht ik, we doen dan de operette er direct maar achteraan.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een opera en een operette.
Een operette lijkt op een opera, maar is lichter, zowel muzikaal, als in onderwerp.
Operette kan worden gezien als een soort tussenvorm van musical en opera.
En anders dan in een opera met meestal een gesproken, in plaats van een gezongen libretto
( libretto is de tekst van een operette of opera )
.
Een libretto is tevens ook het boekje met tekst wat vooraf aan de toeschouwer wordt verkocht, zodat de tekst meegelezen kan worden.

Operette werd in de negentiende eeuw in verschillende landen een van de populairste muziekgenres Eigenlijk wel vergelijkbaar met de musicals nu.

Een van de bekendste operette-componisten is Jacques Offenbach ( 1819-1880). Hij schreef ruim 100
operettes, waarvan Les Brigands en Orphée aux Enfers de meest bekende zijn.

Deze operette gaat zo als zo vaak over de liefde.
Het behandelt een aantal boevenstreken in Italië aan het hof van Mantua in een niet nader aangeduide tijd.

Het is een komische opera, en was na het in première gaan zeer populair.
Kijk en luister naar de operette van Jacques Offenbach  Les Brigands. 
De keuze is aan u of de gehele operette of een act hieruit  wilt zien

Het is vrolijk en een genot om naar te luisteren

 

Gijs van Eijsden

.__________________________________________________________________


"Need You Now"   is een nummer van het Amerikaanse countrytrio Lady Antebellum, geschreven door de drie zangers, samen met Josh Kear, en geproduceerd door Paul Worley. Het nummer werd in augustus 2009 uitgegeven in de Verenigde Staten. Daar kwam het eind 2009 op de eerste plaats in de hitlijsten. In april 2010 werd "Need You Now"   ook in Europa uitgegeven. In Israël bereikte het de eerste plaats en in verschillende landen, waaronder Nederland, bereikte het nummer de top 10.

_________________________________________________________________

The Diamond Jubilee concert was een Brits muziekconcert, dat gevierd werd buiten Buckingham Palace in The Mall in Londen op 4 juni 2012. Het concert werd georganiseerd door Take That singer-songwriter Gary Barlow en was onderdeel van de viering van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II. Het diamanten jubileumconcert volgde op twee concerten die tien jaar eerder in het paleis werden gehouden voor het gouden jubileum van de koningin : de Prom at the Palace met een klassiek thema en de Party in the Palace met een pop / rock-thema .
Het concert werd gedeeltelijk bijgewoond door de koningin, die om 21.00 uur arriveerde, maar niet door prins Philip die eerder op die dag met een blaasontsteking naar het ziekenhuis was gebracht.  Prins Charles en andere leden van de koninklijke familie woonden het hele concert bij. 
Onder de artiesten bevond zich ook Tom Jones en hij zong het nummer  Delilah.

_________________________________________________________________

Eternal Flame   is een nummer van The Bangles uit 1989. Het is de tweede single van hun derde studioalbum Everything. Het nummer is een ballad, die gaat over een liefde die nooit meer voorbijgaat; oftewel een eeuwige vlam die nooit dooft. Het nummer werd een wereldwijde hit. In veel landen werd de nummer 1-positie behaald, ook in de Amerikaanse Billboard Hot 100, de Nederlandse Top 40 en de Vlaamse Radio 2 Top 30. In Nederland stond het nummer een maand lang op de eerste positie, en werd het ook nog eens Hit van het jaar 1989. 

__________________________________________________________________

The Fortunes werden halverwege de jaren 60 in Birmingham opgericht, en hadden hun eerste internationale hit met You’ve Got Your Troubles in 1965. Het nummer schopte het tot de top 10 van de VS, Engeland en Australië, maar ook Nederland, waar het nummer de derde plaats van de hitlijsten wist te halen. Het vormde de basis onder een hele reeks hits, die tot halverwege de jaren 70 zou voortduren. De bekendste: Here In Comes Again, Here Comes That Rainy Day Feeling Again en Freedom Come, Freedom Go. 
Luister en kijk dan nu naar het nummer  
You’ve Got Your Troubles

__________________________________________________________________

De keukenhof

Bloementuin Keukenhof is een zeer populaire plek om te bezoeken tijdens de lente in Holland. Het is het beste dagje uit tussen de bloemen in de Randstad! Elk jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant om in de lente te bloeien. Er is een variëteit van 800 verschillende tulpen. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen. Dit jaar zijn door corona-maatregelen maar een beperkt aantal bezoekers toegestaan om het park fysiek te bewonderen. 
Maar Gonda Storms maakte mij er op attent  dat we het ook kunnen zien middels een virtuele rondleiding langs al dat moois. Dus onder de klanken van het sonore gitaargeluid van de Shadows kun je genieten van heel  wat bloemenpracht.

__________________________________________________________________

Tips voor de smartphone of tablet.

Android,iPad, iPhone.Snelkoppelingen in apps . 

 • Raak de app aan en hou vast tot het snelkoppelingen menu verschijnt
 • Til vervolgens je vinger op.
 • Als de app snelkoppelingen heeft, krijg je een snelkoppelingen-overzicht te zien.
 • Om de snelkoppeling uit te voeren tik je die aan.

Android. De snelkoppeling als app ergens anders op het scherm plaatsen..

 • Raak de snelkoppeling dan lang aan tot hij loskomt van de moederapp.
 • Je kunt de snelkoppeling dan verslepen naar de plek op het scherm die je wilt.

Android.Bladwijzers in Google Chrome middels een widget op je hoofdscherm plaatsen. 

 • Houdt  je vinger ingedrukt op het scherm waar je de bladwijzerwidget wilt plaatsen.
 • Selecteer Widgets .
 • Het Widgetoverzicht verschijnt.
 • Zoek de Widget Chrome
 • Tik op die Widget (het kan zij dat deze in een verzamelmapje zit, zodat die verzamelmap open gaat.)
 • Raak de Widget met je vinger aan, hou vast tot de Widget loskomt.
 • Versleep de Widget naar de gewenste plek.

iPad, iPhone  Het typen van getallen of symbolen 

Als op het toetsenbord 2 symbolen op een toets staan kun je het bovenste symbool op sommigie modellen typen  door de betreffende toets naar beneden slepen, totdat deze verandert in het bovenste cijfer of symbool  en dan je vinger op te tillen. (Om bijvoorbeeld het cijfer 5 in te voeren, sleept u de T-toets omlaag zodat deze verandert in een 5)

__________________________________________________________________

Wat is de God-modus in Windows?
 
God-modus is de naam van gewoon een speciale map die u kunt inschakelen en die vervolgens alle instellingen van Windows weergeeft in één enkel, gemakkelijk te doorlopen overzicht. En dat allemaal ook in alfabetische volgorde. 
Heel anders dus dan waarop de instellingen in Windows 10 op dit moment worden weergegeven, namelijk in categoriën en subcategoriën. Af en toe dan dus best moeilijk om  een bepaalde functie of eigenschap binnen Windows 10 te kunnen vinden.
De God-modus maakt het eigenlijk allemaal een stukje overzichtelijker.
Ga als je de God-modus wilt inschakelen naar je bureaublad en maak een nieuwe map door met de rechtermuisknop op een open gebied te klikken, "Nieuw" aan te wijzen in het verschenen menu en vervolgens op de opdracht "Map" te klikken.
Wijzig de naam van de nieuwe map nu in de volgende (het makkelijst door kopiëren en plakken):

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Om een ??andere naam dan GodMode te gebruiken, vervangt u gewoon "GodMode" in de bovenstaande tekst door een zelf gekozen naam. De tekens die volgen (inclusief de punt en zonder spaties) moeten exact hetzelfde zijn als hierboven vermeld. Als je de omschrijving "GodMode" verwijdert zonder tekst in de plaats daarvan toe te voegen, krijgt je een foutmelding.
Dubbelklik op het pictogram om de nieuw gecreëerde God-modus te openen. De belangrijkste categorieën zijn alfabetisch geordend, net als de meer dan 200 instellingen die u in die categorieën aantreft.
 

__________________________________________________________________

Collecties maken in Microsoft Edge Chromium

Hiermee kun je websites of gedeelten daarvan, bijvoorbeeld een stuk tekst of een afbeelding, opslaan en later als één geheel weer opvragen. Maar je kunt ook je ideeën op het web bijhouden, of je nu aan het winkelen bent, een reis plant, aantekeningen verzamelt voor onderzoek of studie, of gewoon verder wilt gaan met surfen op het internet. Wat je ook doet op internet, verzamelingen je daarbij best goed van pas komen.
Je verzamelingen zijn ook te exporteren naar Word of Excel, zodat je die verder kunt bewerken tot iets wat helemaal naar het zin is.
Verzamelingen worden gesynchroniseerd via uw aangemelde apparaten, dus als u Microsoft Edge op meerdere apparaten gebruikt, zijn uw verzamelingen altijd op elk apparaat up-to-date. 

Hoe je een verzameling in beginsel opzet kun je bekijken in collecties in Edge Chromium.