website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
    Computervoer 4 

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geïnteresseerde

 • De lente doet zijn best, bollen ontspringen en laten de prachtigste bloemen zien. Maar ja, corona.
  Geen nood, de Keukenhof heeft op haar website virtuele rondleidingen gezet. Zo kan je naar prachtige vioolmuziek luisteren terwijl u de bloemen bekijkt. Of hoort u van de hoofdtuinman Stefan wat er nodig is om een blauwe rivier te maken. Even klikken op de keukenhof  en dan ziet u middenin de pagina de mogelijkheden van de virtuele tours.
  Klik in deze pagina op een lees meer knop naar keuze. In de foto die dan tevoorschijn komt staat middenin een rode pijl. Wanneer u op die pijl klikt gaat er een YouTube filmpje spelen.
  Vergeet niet het geluid aan te zetten!

 • Met groepen maakt u het adresboek overzichtelijker op de iPhone en iPad. In plaats van eindeloos bladeren ziet u alle familie, collega's, klanten en voetbalvrienden overzichtelijk bij elkaar. Hoe u zo'n overzicht kunt maken kunt u zien door te klikken op contactgroepen maken.

 • Is het niet handig een map in de Verkenner te maken, waarin u snelkoppelingen naar  allerhande favoriete onderdelen onderbrengt. Ik denk daarbij aan favoriete websites, documenten, foto's ,maar ook video's en muziek . 
  Het is dan mogelijk om deze favorieten door middel van een werkbalk  op een overzichtelijke manier met één klik op de muis direct op het beeldscherm te krijgen. 
  Klik daarvoor op een favoriete werkbalk maken om te zien hoe  dat te realiseren is.

 • Naast Windows van Microsoft en macOS van Apple heeft ook Google een eigen besturingssysteem gemaakt voor laptops: Chrome OS. De zogenaamde Chromebooks die het systeem draaien, zijn vaak wat relatief goedkoop. Maar zijn ze ook een goede koop?
  Wanneer u nog relatief onbekend bent met Chromebooks en hier toch meer van wilt weten klik dan op Chrome OS
   
 • Menig audioapparaat, waaronder de autoradio, heeft een USB-aansluiting. Dat maakt muziek afspelen vanaf USB-stick mogelijk. Maar hoe gaat dat eigenlijk: muziek op een USB-stick zetten en afspelen?
  Klik daarvoor op :  muziek op een USB-stick

Veel lees- en studieplezier,
Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest.