website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 36

Maassluis,  donderdag 14 oktober 2021,

Beste geinteresserde,

Deze computervoer is weer rijkelijk gevuld met muziek en onderdelen, die met behulp van computer, tablet of smartfoon best goed van pas kunnen komen. Met ook bijdragen van Gijs van Eijsden en in deze editie Cees Spaanderman.kan ik wel stellen dat computervoer in de ogen van de leden van de SCK in een zekere behoefte voorziet. Ik wil ook nog degenen bedanken, die eveneens vooral op muziekgebied hun bijdrage hebben geleverd. Ik zou zeggen blijf kopij aanleveren als je vindt dat het in Computervoer thuis hoort. Ik zal je er dankbaar voor zijn.

Veel lees, kijk en luisterplezier!

Vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest

__________________________________________________________________

In Nederland is Bach ongekend populair, met name in deze veertigdagen tijd voor Pasen.

Een bekend Maassluizer,  bij u allen bekend, namelijk Maarten ’t Hart zei de gedenkwaardige woorden. Geen dag zonder Bach. 

En ik kan mij volledig vinden in deze opmerking. Voor de Corona epidemie  werd in de maand maart en begin april vele keren de Mattheüs Passion door verschillende koren en orkesten uitgevoerd. 

De M-P is geschreven door Bach in 1727. Hij voerde het uit op Goede vrijdag in de Thomaskirche in Leipzig waar hij kapelmeester was. Twee koren en twee orkesten waarbij solisten de solopartijen vertolken. 

Zelf heb ik diverse keren in koor 1 als bas  de M-P mogen meezingen. In november waren mijn eerste momenten van studeren. Met in januari de stemtest ( solo zingen ) voor toelating en vervolgens weken tot de uitvoering repeteren. Geweldig om met koor en orkest dit uit te voeren. 

Het is muziek die troost, ontroert, energie geeft, inspireert, vrolijk maakt of met weemoed vervult.  Om de gehele M-P te laten horen gaat te ver. Daarom heb ik mijn favoriete moment gekozen en dat is Erbarme dich.  Dit gezongen door Julia Hamari.  Zij is een Hongaarse mezzosopraan. Ontroerend mooi zingt zij Erbarme dich  .

Gijs van Eijsden.

__________________________________________________________________

Ellie Holcomb, een zangeres en liedjesschijfster, is vooral beïnvloed door Patty Griffin, Carole King, Sara Groves, Alison Krauss, and Nickle Creek. Een aantal jaren geleden bracht zij het album Red Sea Road uit, dat een kruising is tussen een worship-album en een muzikaal dagboek, vol persoonlijke teksten over pijn en verdriet maar ook over vrede en geluk. Hoewel het niet écht een worship album is, is 'Red Sea Road' een prachtig album dat vol zit met boodschappen die je op veel manieren kunnen helpen. Ellie, op dit moment één van de grotere vertolkers in de christlijke muziekwereld,  zingt het nummer Red Sea Road  in deze Computervoer.

__________________________________________________________________

Celtic Woman is een groep zangeressen die verschillende traditionele en hedendaagse Keltische stijlen ten gehore brengt. Ze worden vaak vergeleken met Clannad, Enya en Loreena McKennit. Op schitterende wijze brengen ze het misschien wel door honderd artiesten gecoverde`You raise me up ten gehore. 

__________________________________________________________________

Het nummer One Moment In Time, gecoverd door o.a. The Shadows, Glennis Grace en Dana Winner is tot wereldhit gezongen door Whitney Houston. Het lied is o.a. geschreven  door Albert Hammond, die de inspiratie kreeg  voor het nummer door de tijdloosheid van Elvis Presley.
Houston zong het nummer live tijdens de openingsceremonie voor de Spelen in 1988 en wordt beschouwd als een lied over het geloven in jezelf, ook als alles tegenzit.
Klik op deze link   als je nog eens wilt horen hoe geweldig dit lied kan klinken.door haar stem.

__________________________________________________________________

Hans van Hemert schrijft het lied ‘ The Elephant Song’ voor Kamahl en de opname daarvan wordt een enorm Europees succes. De plaat staat maar liefst 6 weken op de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten. In Amsterdam treedt Kamahl op voor Prins Bernhard en Prinses Juliana, die hem middels hun bezoek wilden onderscheiden voor zijn werk. 
Luister naar de diepe zwoele stem van Kamahl, waarmee hij   ‘ The Elephant Song’  gestalte geeft.

__________________________________________________________________

The Streamers.

Nederland kent een nieuw fenomeen. Tenminste veertien artiesten gaan zich verenigen in gelegenheidsband The Streamers. Op zaterdag 20 maart zal de groep voor het eerst samen optreden in Carré, waar het hele land via een gratis livestream van mag meegenieten.

The Streamers bestaat vooralsnog uit Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Typhoon, Davina Michelle, Nick & Simon, Thomas Acda, Paul de Munnik, Suzan & Freek, Paul de Leeuw, Snelle, Maan, Rolf Sanchez, VanVelzen en Diggy Dex. 

Als je dit gratis wilt meemaken klik dan op de link ik wil meekijken naar The Streamers op 20 maart  om een ticket te krijgen.
In deze coronatijd misschien een welkome afwisseling om online een theatervoorstelling te bekijken.

Als je eerst wat meer wilt weten over dit nieuwe project klik dan op   veelgestelde vragen over The Streamers

__________________________________________________________________

12 tips over het programma Calibre.

calibre-logo

Het wordt steeds normaler om e-books te lenen, terwijl ook de verkoop van deze digitale boeken in de lift zit. Hoe ga je je verzameling e-books beheren? De tool Calibre helpt je hierbij. Calibre is een programma om e-boeken te beheren op je computer en op het apparaat dat je gebruikt. Het maakt daarbij niet uit welke e-reader of tablet je hebt, Calibre kan met vrijwel elk type overweg. Lees hier de 12 tips over dit programma.

__________________________________________________________________

Je netwerk (WiFi)  resetten doe je zo.

Wanneer je wifiproblemen in Windows 10 ondervindt die je met de beste wil van de wereld niet kunt oplossen, dan is er toch een laatste redmiddel. Laat Windows 10 de netwerkconfiguratie terugzetten naar de standaard instellingen. Zo kun je je netwerk (WiFi)  resetten. De procedure om dit te bewerkstelligen kun je hier lezen.

_____________________________________________________________________

Website als pictogram openen op je bureaublad of taakbalk in Windows 10

edge-gmurwzp

Heb je websites die je vaak bezoekt? Overweeg ze toe te voegen als app. Zo heb je er snel toegang toe en fungeren ze als volwaardig Windows-programma. Een website als app openen in Windows 10 werkt als volgt.

__________________________________________________________________

Zo kun je websites opslaan op je telefoon

Soms zie je een website die je later nog een keer wil lezen of bekijken. Er zijn verschillende manieren om websites te slaan op je telefoon. Zo kan je het website-adres kopiëren en in een notitie zetten, een bookmark plaatsen óf je slaat de website op je telefoon op als bijvoorbeeld een PDF.
Bekijk hier hoe je een website in PDF op je telefoon opslaat voor zowel Android als iOS.

__________________________________________________________________

De Jacob Venker Getijklok aan de gevel van hetSleepvaartmuseum
(Een bijdrage van Cees Spaanderman)

 Maassluis bezit een uniek instrument die voor deze locatie vooraf de te verwachten waterstand
berekent.  Deze ultra moderne, in Nederland door afbeelding4Jacob Venker ontwikkelde Getijklok houdt rekening met bijna alle van invloed zijnde getijdegolven en waterbewegingen (Rijkswaterstaat hanteert  de invloed van 94 factoren, de Getijklok ook). Daarom wordt het uurwerk aangestuurd door een computer die ruim 95 % van alle afwijkingen compenseert. Hierdoor loopt deze klok vrijwel geheel synchroon met ieder gewenst getij en is de Getijklok daarom ook het nauwkeurigste getijdenuurwerk ter wereld !

Zie ook  https://venkerjw.home.xs4all.nl/astronpc.htm

 of kijk bij meer over eb en vloed.