website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 34

Maassluis,  zondag 10 oktober 2021,

Beste geïnteresseerde,

Het is een gevarieerde Computervoer geworden. De muziek, klassiek en populair bestaat uit deels verzoek als eigen keus en zal voor menigeen best het beluisteren waard zijn. De computeronderdelen zijn zodanig samengesteld dat een ieder naar mijn mening daar lering uit kan trekken.
Tenslotte is mij de wereldtuin vol radiostations aangereikt, waarvan ik denk dat het zeker de moeite waard is om daarmee te spelen en naar te luisteren.

Veel lees, kijk en luisterplezier!

Vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest
________________________________________________________________________

In deze week waar carnaval gevierd zou worden leek het mij goed Robert Schumann in Computervoer eens onder uw aandacht te brengen.

 • Robert Schumann was een Duitse componist uit de Romantiek. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste componisten van de negentiende eeuw .Ook was hij de echtgenoot van Clara Schumann.

  Robert leefde van 1810 tot 1856 dus hij is maar 46 jaar geworden. Op zevenjarige leeftijd kreeg Robert Schumann zijn eerste pianoles . Zijn vader probeerde ( tevergeefs) Carl Maria von Weber als pianoleraar voor zijn zoon te krijgen Zijn tweede creatieve werkterrein was de literatuur . Hij schreef al jong gedichten , toespraken en meerdere artikelen.

  Maar nu Robert Schumann als componist. In 1834 -1835 schreef hij het stuk Carnaval , Op.9. In een van zijn eerdere stukken ( 1831 ) had Schumann beelden opgeroepen van een gemaskeerd bal. drie jaar later schilderde hij in de 21 delen van Carnival ook een bal af. Het zijn korte stukken die gemaskerde feestvierders vertegenwoordigen tijdens carnaval . Het feest voor aanvang van de vastentijd.

  De laatste jaren  van zijn leven ging gepaard met depressies en angstvisioenen Op 27 februari 1854  sprong hij tijdens het plaatselijke carnaval feest in de Rijn Hij werd gered door een brugopzichter, Joseph Jungermann was zijn naam,  en enkele onbekende omstanders, onder wie volgens sommigen een Nederlandse  schipper.

  Mede en op grond daarvan werd hij opgenomen in een psychiatrisch-ziekenhuis waar hij in 1856 overleed .

  Tiffany Poon afkomstig uit Hong Kong, verscheen met orkesten en in recitals in de VS, Canada, Europa, Australië en China sinds ze op achtjarige leeftijd werd toegelaten tot het Juilliard pre-college programma. Nadat ze in 2018 afstudeerde aan de Columbia University, bouwt zij verder aan haar reputatie in concertzalen en zij speelt  nu in Computervoer Carnaval van Robert Schumann.

  Gijs van Eijsden. 

 • Het lied ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij werd al geschreven in 2009 voor één van haar shows. Het lied won aan populariteit vanaf 2014, toen het werd gebruikt in de media. Het lied, dat het verhaal verteld van iemand die op zoek is naar een veilige plek en geborgenheid in tijden van onzekerheid en verdriet, sluit aan bij de gevoelens en emoties rond het verlies van een dierbare.

 • In 2011 zingt Do op geweldige wijze het nummer 'Hij Gelooft In Mij' in het televisieprogramma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Het nummer wordt na het programma uitgebracht op single en wordt een hit.

 • Na duizenden optredens stonden Jan Keizer en Anny Schilder - ‘de stemmen van BZN’ - tijdens afscheidstour Grande Finale nog één keer samen op het podium en zongen o.a. het lied Mon Amour .

 • Chris Tomlin is één  van de zanger-songwriters in de christelijke muziekwereld, die een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd. Hij verkocht meer dan 8 miljoen albums, 11,3 miljoen digitale nummers en 16 nummer 1 singles. Tomlin is een van de slechts vier artiesten die ooit de Sound Exchange Digital Radio Award heeft ontvangen voor meer dan 1 miljard digitale radiostreams, anderen zijn Justin Timberlake, Pitbull en Garth Brooks.
  In deze Computervoer kun je meemaken hoe geweldig hij temidden van een enorme hoeveelheid toehoorders het wervelende God's Great Dance Floor 
  gestalte geeft.

___________________________________________________________________

Microsoft laat je nu meerdere Android-apps draaien op Windows 10.


Microsoft laat gebruikers nu meerdere Android-games op hun pc streamen. De nieuwe functionaliteit werkt via de Jouw Telefoon-app van Windows 10 en in combinatie met een Samsung-toestel. 
Microsoft komt met meer functies voor de Jouw telefoon-app. 
Dat is een app op Windows 10 die de brug wil slaan tussen je pc en smartphone. Je kan al langer via Jouw Telefoon voor Windows 10 berichten beantwoorden, meldingen ontvangen, telefoontjes doen en foto's van je telefoon bekijken. 
Microsoft voegt daar de mogelijkheid aan toe om meerdere apps van je smartphone op je pc te streamen. De functie werd vorig jaar aangekondigd, maar ze is nu beschikbaar.Je kan verschillende apps tegelijk op Windows 10 laten werken en die verschijnen dan in aparte venster en in de taakbalk van je pc. Daarna gebruik je de muis om de apps te bedienen. Je tikt in de app op knoppen met je muis en tweemaal tikken laat je terug gaan. Daarnaast kan je de muisknop lang ingedrukt houden en door de inhoud scrollen met het muiswiel.
Of je smartphone op dit moment al wordt ondersteund kun je hier lezen.
_______________________________________________________________________

Wat is slaapstand, sluimerstand of Hybride slaapstand ook al weer?

1: De slaapstand.

 Al je werk, geopende vensters en geopende programma’s worden opgeslagen in het geheugen (het RAM geheugen). U kunt dus snel verder werken na een slaapstand. Nadeel is echter dat de computer niet zonder energie (elektriciteit) mag komen te staan, aangezien het geheugen onder stroom moet blijven. Dus niet de aan/uit knop op uit zetten of de stekker uit het stopcontact trekken!

2: De sluimerstand.

Al je geopende programma’s, vensters etc., worden opgeslagen op de harde schijf zodat al jouw werk bewaard blijft, zelfs als u de stekker (achteraf) uit het contact haalt. Het opnieuw ‘starten’ duurt wat langer aangezien alles terug van de harde schijf moet worden ingelezen. Door steevast de sluimerstand te gebruiken bespaart u weer energie.

3: De Hybride slaapstand.

Alles wordt opgeslagen in het geheugen en op de harde schijf zodat u, wat er ook gebeurt, altijd het ‘werk’ kan hervatten.

___________________________________________________________________

Snelle toegang een uitkomst of sta in de weg

Snelle toegang is feitelijk een overzicht van snelkoppelingen, om met een simpele klik naar de gewenste map of bestand te gaan, die fysiek gelokaliseerd is binnen de Verkenner .

Hoewel Snelle toegang bedoeld is om te helpen met je zoektocht door mappen en bestanden binnen de Verkenner zien sommige Windows-gebruikers het als een ongewenst onderdeel. Als jij je ook zo voelt, klik dan op weg met Snelle toegang om het te verbergen of zelfs volledig uit je Verkenner te verwijderen.
________________________________________________________________________

Printer doet het niet meer.

Het volgende wil wel eens helpen.

 • Klik op de Startknop links onder in  het scherm.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik op Apparaten.
 • Klik op Printers en scanners.
 • Klik in het rechtergedeelte op de naam van je printer
 • Verwijder de printer nu door op Verwijderen te klikken
 • Klik dan op Een printer of scanner toevoegen.
 • Windows zoekt naar printers.
 • Klik op de naam van je printer als deze gevonden is. In dat geval kan er wellicht weer geprint worden.
 • Staat de printer er alsnog niet bij? Klik dan op De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst.
 • Een nieuw venster opent. Standaard staat de optie 'Mijn printer is iets ouder. Help mij met zoeken' aangevinkt. Laat dit zo staan en klik op Volgende. Mogelijk wordt de printer nu wel herkend door Windows.

____________________________________________________________________

Een wereldtuin vol radiostations.

Interessant, leuk en waarschijnlijk ook best wel aangenaam is het luisteren naar diverse radiostations over de hele wereld. Wanneer je klikt op onderstaande link, verschijnt eerst een ronddraaiend cirkel om het hele radiosysteem te laden. Als dat gebeurd is zie je in eerste instantie de wereldbol, die kort gaat draaien en daarna een deel van de aardbol laat zien bezaaid met groene puntjes. Elk zo'n puntje  behoort tot een radiostation. Bij het klikken  op zo'n punt verschijnt eerst een ronddraaiende cirkel, waarna de radio  gaat spelen. Linksonder in het scherm kun je zien welk station er speelt.
Door het wieltje van de muis te rollen kun je het gebied groter of kleiner maken.
Luister, speel en geniet in de wereldtuin vol radio's