website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 32

Maassluis,  zondag 10 oktober 2021,

Beste geïnteresseerde,

Waarschuwing!!

Misschien bent u er zelf al alert op en is deze waarschuwing ten overvloede, maar toch kan het gebeuren.

Als u gebeld wordt over vaccinatie bij u thuis, gebeurt dat  NOOIT door de GGD.

Alleen de huisarts komt bij u thuis en GEEN zogenaamde GGD-medewerkers.
Dat zijn oplichters die bij u binnen willen komen met kwalijke bedoelingen.
___________________________________________________________

  • Ik zelf ben eigenlijk geen liefhebber van klassieke muziek, maar er zijn wel anderen binnen onze vereniging die dit genre hogelijk waarderen. Vandaar dat ik besloot om ook hiervan in computervoer iets op te nemen. Aangezien ik op dit gebied een complete nitwit ben, heb ik hulp nodig om een keuze te kunnen maken  uit de enorme hoeveelheid klassiek materiaal dat er in de wereld aanwezig is. Als er iemand is die iets hiervan wil zien en horen in computervoer meldt het me dan even per e-mail. Nu heb ik gekozen voor Eine kleine Nachtmusik van Mozart, louter vanwege het feit dat ik daar ooit iets van gehoord heb.

  • Wie kent ze niet,The Blue Diamonds, een Nederlands duo bestaande uit de broers Riem en Ruud de Wolff. De broers, van Nederlands-Indische afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona.

  • Op verzoek The Spotnicks, een Zweedse instrumentale gitaarrockgroep, die eind jaren vijftig ontstond en in de eerste helft van de jaren zestig zeer populair was. De band is het bekendst door de ruimtepakken die ze droegen tijdens optredens. Begin jaren 60 was de instrumentale muziek heel populair. The Shadows, The Ventures, Duane Eddy en Link Wray legden zich toe op instrumentale rock-'n-rollnummers die steunden op de gitaar. The Spotnicks gingen mee in deze golf en kregen al snel internationaal succes. 
    Uit de vele instrumentale nummers van hun kun je nu in computervoer luisteren en kijken naar het bekende Amapola

  • Roy Orbison was een Amerikaanse country- en rockzanger. Van het nummer Only The Lonely gingen ruim twee miljoen exemplaren over de toonbank en met dit nummer creëerde Orbison iets dat nog nooit eerder in de rock-'n-roll was gehoord: de dramatische rockballad. Tussen 1960 en 1965 produceerde Orbison klassiekers als Running Scared, Crying, Blue Angel, Falling, Blue Bayou, It's Over, In Dreams en Oh, pretty woman. Vaak rustig beginnend, bouwde Orbison langzaam naar een climax toe die zowel in de arrangementen als in de stem en teksten van Orbison tot uitdrukking werd gebracht. De stem van Orbison en de composities van zijn songs zouden hem de status van legende bezorgen. 
    Luister en kijk naar één van zijn bekende ballades In Dreams.

  • Carole King, is een Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren zestig en zeventig een groot aantal hits schreef voor anderen en later ook voor zichzelf. In 1971 brak ze door als soloartiest met het zeer succesvolle Tapestry, haar bekendste en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als een van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Het album zou zes jaar in de Amerikaanse hitlijst blijven staan. Hierop staat onder anderen  het gevoelige You've got a friend.

________________________________________________________________________

De mooiste tentoonstellingen en collecties in beeld

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen je wat er achter de schermen van jouw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen je mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstellingen en collecties.

De korte promotiefilmpjes zijn voor iedereen zichtbaar. De prachtige verzameling video tentoonstellingen en collecties van MuseumTV omvatten meer dan 500 video’s, mini-documentaires en korte, krachtige art bites van toonaangevende musea en kunstinstellingen. Elke maand vind je op MuseumTV video’s van nieuwe tentoonstellingen en collecties.
Neem om een indruk te krijgen  van wat er zoal aan interessante dingen te zien is eens een kijkje in het Voerman Stadsmuseum in Hattem en/of Museum van de Twintigste Eeuw

_____________________________________________________________________

Welke apps gebruiken (stiekem) je camera en microfoon?

Fotografeer je met je smartphone of tablet of ben je aan het (video)bellen, dan is het logisch dat je apparaat je camera en microfoon gebruikt. Maar ook apps van derden kunnen zich toegang verschaffen tot je camera en microfoon en soms is dat ongewenst! Gelukkig kun je zelf snel ontdekken wanneer dat gebeurt en ook om welke apps het precies gaat: met de groene en oranje bolletjes in je scherm. Dit werkt op Android-toestellen en op de iPhone en iPad. Lees hier hoe.

_____________________________________________________________________

5 doeltreffende middelen die de wifi ontvangst sterk verbeteren

Menigeen is ontevreden over de wifi ontvangst in huis. En dus is de vraag: “Wat kan ik doen om de wifi ontvangst te verbeteren in huis?”, een hele logische. Gelukkig is met relatief simpele middelen de wifi ontvangst in huis sterk te verbeteren.Want hebt u er bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat u dat lelijke plastic kastje met die vele lichtjes waarvan er enkele knipperen zoveel mogelijk uit het zicht hebt geplaatst? Bijvoorbeeld in de gangkast of weggestopt achter een gordijn?
Wat u weten moet over het plastic kastje dat u van uw internetaanbieder krijgt kunt u hier lezen.

_________________________________________________________________________

Herstelstation

Heb je al eens een herstelstation gemaakt? Grote kans van niet. Met een herstel-station (in de praktijk een usb-stick) kun je de computer alsnog starten als dat op de normale manier niet meer lukt. Het is dus verstandig om altijd zo'n noodstick achter de hand te hebben.

Open het startmenu en typ Herstel-station. Een wizard wordt geopend. Laat Windows meteen een reservekopie van de systeembestanden maken: zet zo nodig een vinkje bij de optie Maak een back-up van de systeembestanden naar het herstelstation. Klik op Volgende. Zorg voor een lege usb-stick met minstens 16 GB aan ruimte. Berg de stick na afloop goed op.

Bij opstartproblemen kun je  met de usb-stick de computer weer opstarten en geef je in de bios-instellingen aan dat er vanaf een usb-stick mag worden opgestart. Windows presenteert een menu met opties om de computer te herstellen en de oorzaak van de problemen te achterhalen.

Foutcontrole

Vermoed je problemen met de vaste schijf, dan kun je ook gebruikmaken van de ingebouwde controleprogramma's van Windows . In de Verkenner  klikt u met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt controleren. Kies nu voor Eigenschappen.

Op de tab Extra klikt u op de knop Controleren (in het vak Foutcontrole). Windows geeft aan of het nodig is om het station te controleren. Is dit niet het geval, bijvoorbeeld omdat er onlangs bij een controle geen fouten zijn gevonden, dan kun je alsnog als je wilt de scan starten via een klik op Station scannen.
________________________________________________________________

Knoppen op de taakbalk verschuiven

Wellicht vind je het handig dat je je favoriete programma's kunt opstarten via een pictogram op de taakbalk, maar ben je tegelijkertijd niet zo blij met de volgorde waarin ze staan weergegeven op diezelfde taakbalk.
Dan zul je het wellicht fijn vinden om te horen dat je ook de weergave van de pictogrammen op de taakbalk aan je wensen kunt aanpassen. En wel heel simpel door met de muisaanwijzer te gaan staan op de pictogram die je wilt verplaatsen, de linkermuisknop in te drukken en ingedrukt te houden terwijl je de muisaanwijzer over te taakbalk verplaatst naar de plek waar je de knop wel wilt hebben. Vervolgens laat je de linkermuisknop los.
Op deze manier krijg je dus een taakbalk die helemaal is ingericht naar je eigen keuze.

_____________________________________________________________________

 
Veel lees, kijk en luisterplezier!
 
Vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest