website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 31

Maassluis,  zondag 10 oktober 2021,

Beste geïnteresseerde,

Het is heel jammer, maar ik denk ook begrijpelijk dat we de workshops hebben moeten annuleren tot eind maart. Hoe de zaken er daarna voor staan zullen we nog moeten afwachten. Misschien dat een enkele workshop nog doorgang kan vinden, maar het zou ook zomaar kunnen dat dit seizoen als verloren beschouwd moet worden en dat de eerstvolgende workshop pas in september gegeven kan worden. Laten we hopen dat we dan het gewone leven weer terug kunnen zien.
Vooralsnog zal genoegen genomen moeten worden met de informatie die in deze computervoer geschreven wordt.
Ik heb het al eens gevraagd, maar als er vragen of problemen zijn met je pc, tablet of smartphone, schroom niet het te mailen naar [email protected]. We zullen dan zeker zien of er wat aan gedaan kan worden. Dit geldt ook voor verzoeknummers met betrekking tot muziek en andere informatie die je graag wilt zien in computervoer. Er zal dan zeker aandacht aan besteed worden.

Veel lees, kijk en luisterplezier!

Vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest

________________________________________________________________________

 • Tchaikovsky: PIANO CONCERT NO 1 IN B-FLAT MINOR met Khatia Buniatishvili.
  Voor de klassieke muziek liefhebbers onder ons.

 • Adamo. In maart 1964 trad hij met zijn hele familie op bij Willem Duys in het programma Voor de vuist weg met Vous permettez, monsieur?, waarbij de veel jongere zusjes en broer het refrein luidkeels meezongen. Dat leverde hem zijn eerste Nederlandse nummer 1-hit op. Hij stond 11 weken op de eerste plaats in de Tijd voor Teenagers Top 10. Tevens was het de grootste hit van het jaar 1964 in Nederland, met 200.000 verkochte exemplaren.
  In deze computervoer zie je een videoclip van dit optreden.

 • The Byrds. Midden in het jaar 1965 breken The Byrds uit Los Angeles door met de single 'Mr. Tambourine man'. De plaat snelt naar de eerste plaats in de Amerikaanse  Billboard hitlijst en kan beschouwd worden als de eerste plaat die de folkmusic van Bob Dylan en de rockmuziek van The Beatles met elkaar combineert. 
  Af en toe kwam ook Bob Dylan het toneel op bij een optreden van The Byrds. Zo ook tijdens een concert, waarbij ze de wereldhits Turn, Turn, Turn en Mr. Tambourine manten gehore brachten.

 • André Hazes was een Nederlandse volkszanger die vanaf de late jaren 1970 populair was met zijn eigentijdse vorm van het levenslied. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van Nederland, maar ook in Vlaanderen. Hazes onderscheidde zich door sentimentele liederen te zingen in simpele taal.
  In deze computervoer zingt hij het lied Kleine jongen.

 • The Hollies  The Hollies is een Britse band die zijn grootste hits had tijdens de jaren zestig en de eerste helft van de jaren zeventig. Vooral in de jaren zestig speelde de groep in een stijl die veel leek op de Merseybeat uit Liverpool. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de periode van de 'Britse invasie'. 
  Uit hun omvangrijke repertoire heb ik gekozen voor The air that I breath.

  ____________________________________________________________________
Wat is eigenlijk een podcast

Een podcast is een soort radio-programma dat je altijd en overal kunt beluisteren. Dit doe je door de podcast aflevering te downloaden of te streamen. Je beluistert het dus op je pc, tablet of smartphone.
Podcasting wordt gezien als het nieuwe radio luisteren. Doordat je zelf precies kunt kiezen waar je naar luistert, is een podcast vaak veel leuker/interessanter/leerzamer dan het luisteren naar radio (en de daarmee gepaard gaande reclame).
Als je de radio aanzet moet je maar hopen dat er net een leuke DJ aan het draaien is of dat er iets leuks verteld wordt dat je wilt horen.
Als je een podcast op zet kun je er dus zelf voor zorgen dat je naar iets leuks luistert!
Als voorbeeld een podcast waar je best aangenaam naar zou willen luisteren, omdat het gaat over een vrouw, die zeker onze generatie zeer heeft aangesproken.


miesbouwman
 
De koningin van de Nederlandse televisie
 
Podcast
 
Mies Bouwman is als geen ander verbonden met de televisie in Nederland: vanaf de jaren 50 drukte zij als presentatrice en programmamaker decennialang een stempel op het medium. De conservator Bas Agterberg legt uit wat de ‘koningin van de Nederlandse televisie’ zo onderscheidend maakt.
 
BELUISTER DE PODCAST 


En om te zien hoe populair deze vrouw was kun je in een fragment uit
open het dorp  bekijken 
_____________________________________________________________________

Ontdek het leven en werk van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh besloot pas op 27-jarige leeftijd te gaan doen waar hij wereldwijd beroemd mee werd: kunstenaar worden. In nauwelijks tien jaar (1880-1890) maakte hij circa 900 schilderijen en 1100 werken op papier. Ook liet hij een correspondentie van 902 brieven na.
Bekijk al deze werken eens uitgebreid op de site van het Vincent van Goghmuseum in het leven van Vincent van Gogh
Even op de pijltjes klikken en de kunstwereld van Van Gogh gaat voor u open.
_____________________________________________________________________

Steeds meer online oplichting uit naam van de Belastingdienst

Criminelen versturen steeds vaker valse berichten uit naam van de Belastingdienst. Daarmee hopen ze argeloze burgers geld af te troggelen.

Bij gewone burgers is de Belastingdienst misschien niet populair, maar bij internetcriminelen des te meer. De Belastingdienst heeft de twijfelachtige eer steeds vaker te worden gebruikt in valse mails, appjes en sms-berichten. De dienst verwerkte in 2020 meer dan 162 duizend meldingen van deze oplichtingsvormen, tegenover nog geen 8 duizend in 2017.

Controleren

Ga nooit zomaar in op berichten uit naam van de Belastingdienst. Wordt er bijvoorbeeld gedreigd met inbeslagname of een deurwaarder wanneer niet direct een bepaald bedrag wordt overgemaakt, dan is dit nooit een echt bericht. Twijfel of een bericht afkomstig is van de Belastingdienst? Ga na of het genoemde bankrekeningnummer van de dienst is op deze pagina: 'Alle rekeningnummers van de Belastingdienst'.

_________________________________________________________________________

Veilig de map Windows.old map verwijderen in Windows 10

Na iedere onderdelenupdate (upgrade) van Windows 10 of herstelinstallatie van het besturingssysteem blijven er mappen achter die nogal wat schijfruimte kunnen innemen. Dit gaat om de map Windows.old en Windows10Upgrade. Het is dan ook niet vreemd dat menig computergebruiker zich afvraagt of het veilig is om deze mappen te verwijderen en wat voor consequenties dit kan hebben?
Het antwoord hierop kun je zien bij Windowsmappen verwijderen
____________________________________________________________________

Lettergrootte en weergavegrootte wijzigen van je android smarphone of tablet.

U kunt de lettergrootte en weergavegrootte wijzigen zodat uw scherm beter te lezen is.
Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Je Android-versie controleren

Lettergrootte wijzigen

Ga als volgt te werk om de lettergrootte groter of kleiner te maken:
Open de app Instellingen van uw apparaat .
Tik op Toegankelijkheid, scherm of display (varieert per apparaat)  en vervolgens op tekst of letttergrootte.
Gebruik de schuifregelaar om de lettergrootte te kiezen.

Weergavegrootte wijzigen

Ga als volgt te werk om items op het scherm groter of kleiner te maken:
Open de app Instellingen van uw apparaat Instellingen-app
Tik op Toegankelijkheid en vervolgens op Weergavegrootte.
Gebruik de schuifregelaar om de weergavegrootte te kiezen.
De positie van bepaalde apps op uw startscherm kan hierdoor veranderen.

 

_____________________________________________________________________