website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 28

Maassluis,  donderdag 07 oktober 2021,

Beste geïnteresseerde,

hugo-2020-2021-3 2

In deze wellicht laatste computervoer van het jaar heb ik als muziek  gekozen voor:

  • The Animals, een popgroep uit de jaren 60, beschouwden zichzelf als rhythm-and-bluesgroep.De blikvanger van The Animals was zanger Eric Burdon klein van postuur, maar met een gigantische stem. Het nummer the house of de rising sun behaalden in die tijd in talloze landen de nr 1 positie.
  • Yesterday is een nummer van de Engelse rockband the Beatles,geschreven door Paul McCartney; Het werd voor het eerst uitgebracht op het album Help! in augustus 1965.
    "Yesterday" werd verkozen tot de beste song van de 20e eeuw in een 1999.
  • The Mamas and the Papas was een toonaangevende Amerikaanse zanggroep uit het midden van de jaren zestig. Samen met The Beach Boys en The Byrds behoorde de groep tot de weinige Amerikaanse bands die succes hadden tijdens de zogenaamde Britse popinvasie.
  • The Shadows is een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren 50 van de 20e eeuw tot het begin van de 21e eeuw. Als band legden ze de basis voor de klassieke bandbezetting, bestaande uit een sologitaar, een slaggitaar, een basgitaar en drums. Wikipedia

Veel lees, kijk en luisterplezier!

 

The Animals - The house of the rising sun.

Paul McCartney - Yesterday

The Mama's and the Papa's - California dreaming.

The Shadows - Theme for young lovers.

______________________________________________________________________

Pas op, door deze bug kan Windows 10 niet meer opstarten

 

windows-10

Een computer met Windows 10 die niet langer kan opstarten. Zo’n drama wil je natuurlijk voorkomen.

Er is momenteel een bug gaande waardoor Windows 10 niet langer meer zin heeft om op te starten. De bug gaat in de volksmond de ronde als de chkdsk bug. Dat heeft alles te maken met de gelijknamige (minus bug) tool. Je gebruikt deze systeemtool om fouten uit het systeem te krijgen. Er gaan echter geluiden rond dat het gebruik kan leiden tot een fatale fout.

_________________________________________________________________________

 

Windows 10 kan niet meer opstarten door fout met chkdsk

Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat deze bug echt bestaat en is gelukkig met een fix gekomen. Na het gebruik van een chkdsk tool kan het gebeuren dat Windows 10 niet langer kan opstarten. Het is nog onbekend welke versies van Windows 10 precies te maken hebben met deze bug.

Het goede nieuws is dat Microsoft een fix heeft uitgebracht. Als je de computer nu opstart en deze weigert medewerking zal na een tijdje automatisch de Recovery Console in beeld komen. Vanaf hier kun je in de opdrachtprompt de code: chkdsk /f typen. De computer start een scan en na een tijdje is de scan klaar. Type exit en de computer zou als het goed is weer moeten opstarten. 

_______________________________________________________________________

Alles over internetten en internet instellen op een Windows 10 pc

internet-instellen

We vinden het heel vanzelfsprekend dat wanneer we onze favoriete webbrowser starten, zoals Google Chrome of Microsoft Edge, dat we dan direct kunnen doen wat we willen doen op internet.

Dat komt omdat onze computers zelf verbinding kunnen maken met internet. Hoewel we voor een draadloze verbinding via wifi wel altijd eenmalig verbinding moeten maken met het draadloze netwerk van onze keuze en het bijbehorende wachtwoord moeten ingeven.

Dit kan er wel eens toe leiden dat we vergeten hoe internet instellen of verbinding maken met ons netwerk of internet ook alweer moest. Maar ook wat andere dingen die soms handig zijn om te weten.
Om het een en ander in  de herinnering op te roepen of ermee kennis te maken is na te slaan op hoe zit mijn netwerk in elkaar

____________________________________________________________________

Bestanden kwijt? Zo vindt u ze terug

bestanden-kwijt

Het is ongetwijfeld schrikken wanneer u ontdekt dat u bestanden kwijt bent. Vooral als u het helemaal niet verwacht. Bijvoorbeeld na een update van Windows, of na het uitvoeren van Systeemherstel. Want beide bewerkingen beloven uw persoonlijke bestanden met rust te laten.

Dat ligt anders wanneer u bijvoorbeeld de opdracht geeft om een schijfstation te formatteren. Deze opdracht verwijdert de volledige inhoud van het schijfstation. Met deze opdracht bent u dan ook zonder meer uw bestanden kwijt.

Het eventueel terug kunnen vinden bestanden wordt beschreven in waar zijn mijn bestanden?

_____________________________________________________________________


Films, animaties en collages maken met Google Photo's

Als je een moderne Android-telefoon hebt, heb je waarschijnlijk de Google Photos-app geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, kun je het via de Play Store verkrijgen en waarschijnlijk wil je het. Het is meer dan alleen een eenvoudige fotomanager: het is een back-upsysteem, een lichte editor en een krachtige tool waarmee gebruikers eenvoudige foto's kunnen omzetten naar iets dat veel betekenisvoller is. Onder anderen het maken van fotocollages, animaties en films. Dit alles is dan ook nog mogelijk op laptop, desktop, android, iPhone en iPad. Hoe je dit allemaal  kunt maken kun je zien op de pagina handige weetjes in Google Photo's

________________________________________________________________


Met vriendelijke groeten,

Hugo van der Hoest