website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 27

Maassluis, 10 december 2020.

Beste geïnteresseerde

Dat WhatsApp een ontzettend populaire applicatie is is alom bekend. Facebook, eigenaar van WhatsApp, kondigde dit jaar nog aan dat het platform inmiddels beschikt over 2 miljard actieve gebruikers. Een aantal dat maar blijft groeien. We weten allemaal dat we leuke dingen met deze app kunnen doen en velen maken er dan ook heel veel gebruik van. 
In deze computervoer heb ik een aantal mogelijkheden met betrekking tot WhatsApp opgenomen en één ervan gaat over WhatsApp-fraude, hetgeen helaas de laatste tijd steeds meer een rol is gaan spelen. Ik zou zeggen, lees het eens aandachtig door, opdat  je misschien sneller in de gaten zult krijgen wanneer  een bepaald bericht niet pluis is.

Om even te genieten van mooie muziek heb ik dit keer gekozen voor:

  • Jennifer Rush, een Amerikaans zangeres., die een werelhit scoorde met The Power of Love.
  • The Seekers, een folkgroup bekend in de zestiger jaren.
  • Elaine Paige en Barbara Dickson met het bekende duet I know him so well.
  • The Carpenters, de wereldberoemde broer en zus uit de jaren 70 en hun perfecte soft-rockmuziek.

Veel lees, kijk en luisterplezier!

De muziekhoek

Jennifer Rush - The Power of Love

The Seekers - The carnival is over

Elaine Paige, Barbara Dickson - I know him so well

The Carpenters Top of the world & We've only just begun.

______________________________________________________________________

WhatsApp-fraude (vriend-in-noodfraude)

Bij vriend-in-noodfraude krijgt u via WhatsApp zogenaamd een dringend verzoek van een vriend(in), familielid of bekende om snel geld over te maken. Dat overkwam ook Mariëtte Perk, een clublid, die mij toestemming gaf om haar naam te mogen noemen.  In werkelijkheid kwam het appje van een oplichter die zich voordeed als een bekende en haar op slinkse wijze geld aftroggelde. Deze vorm van fraude komt op WhatsApp verreweg het meeste voor maar kan ook plaatsvinden via e-mail, SMS, Snapchat en Telegram. Lees verder op WhatsApp fraude

____________________________________________________________________

Privacy instellingen WhatsApp

whatsapp-logo

We delen lief en leed in WhatsApp-gesprekken en niemand wil dat deze gesprekken in de verkeerde handen terecht komen. Hoewel onder meer je berichten,foto's, video's, en gesproken berichten worden beveiligd door middel van end-to-end encryptie, loont het om eens in de privacy-instellingen van de berichten-app te duiken. Klik daarvoor op de privacy-instellingen in WhatsApp

_____________________________________________________________________

WhatsApp op de computer gebruiken
 

2908-whatsapp-omslagfoto

Geen zin in gepriegel op de telefoon? Wie een computer in de buurt heeft, kan ook whatsappen via de browser op de computer.

Normaal gesproken appen mensen met de smartphone. Wie liever op de pc berichten typt dan via het toetsenbord van de smartphone, kan WhatsApp Web gebruiken. Whatsapp moet wel op de telefoon staan. De handleiding hoe het een en ander tot stand te brengen staat op de pagina 
WhatsApp op de PC.
__________________________________________________________


Hoe kopieer ik een cd naar de harde schijf van mijn pc

cd-kopieren

Hoe kopieer ik een cd naar mijn pc? Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort cd dat u naar de harde schijf van uw pc wilt kopiëren.

Zo is er bijvoorbeeld de audio-cd, waarop muziek digitaal is opgeslagen. Ook is er de zogenaamde data-cd. Een cd heet een data-cd wanneer er een verzameling losse bestanden en mappen op staan.

Daarnaast is er ook de installatie-cd of installatie-dvd, welke gebruikt wordt om een programma op de pc te installeren.

In alle gevallen kopiëren we de inhoud van de cd of dvd naar de harde schijf van de pc. Echter, de manieren waarop we dat doen verschillen aanzienlijk. Als je wilt lezen op welke manieren je een CD kunt kopiëren kijk dan op de pagina een cd kopiëren

_______________________________________________________________________

Handmatig bestanden beheren op iPhone en iPad

bestanden-beheren-iphone-1

Bestanden die op uw pc staan op uw iPhone of iPad zetten regelt u betrekkelijk eenvoudig. En wel door uw iPhone of iPad te synchroniseren met uw pc via iTunes.
Hoe dat allemaal in zijn werk gaat ziet u op bestanden overzetten op iPhone of iPad

______________________________________________________________________

Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest