website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 25

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde

In deze computervoer weer de gebruikelijke muzieksectie en een humorvol verhaaltje van Toon Hermans uit een van zijn onemanshows.
Voorts een aantal onderwerpen die de moeite waard zijn om eens door te lezen.

Veel kijk/luister-, studie- en leesplezier toegewenst.

Muziek die blijvend is en humor.

In deze rubriek een  tweetal muzieknummers en een portie humor.

  • My Way is de titel van een lied, dat in de loop der jaren door verschillende artiesten is gezongen. De Franse zanger Claude François bracht het in 1967 uit als Comme d'habitude, maar het was vooral de bewerking van Paul Anka uit 1968, gezongen door Frank Sinatra, die uitgroeide tot een internationale evergreen. Paul Anka zelf zingt nu zijn eigen geschreven nummer als ode aan een van zijn beste vrienden Frank Sinatra.
  • Mississipi. Pussycat was een Nederlandse popgroep uit Brunssum in Limburg onder leiding van de drie zusjes Kowalczyk: Toni, Betty en Marianne. Hun nummer " Mississippi " was in de jaren 70 een nummer 1 hit in de meeste Europese landen.
  • All alone am I.  Brenda Lee, is een Amerikaans zangeres. Een klein vrouwtje, maar een dijk van een stem. Ze is actief onder de genres rockabilly, rock-'n-roll, country en pop. Brenda Lee is het best bekend van haar hits I'm Sorry en Rockin' Around the Christmas Tree. Ze is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, de Country Music Hall of Fame en de Rockabilly Hall of Fame. In deze computervoer een optreden van haar uit 1963.
  • Over eten en kwaaltjes . Toon Hermans werd bekend door zijn formule van de onemanshow, een voorstelling door één man uitgevoerd (weliswaar ondersteund door een paar muzikanten), die hij als eerste in het Nederlandse taalgebied introduceerde (Wim Sonneveld, Wim Kan en latere generaties zijn hem daarin gevolgd). Hoewel zijn werk vaak als cabaret beschouwd wordt, is het dat eigenlijk niet. Hij beschouwde zichzelf als een clown, en dat is waarschijnlijk de meest juiste typering. Het was pure kolder, omlijst door liedjes waarin het leven geprezen werd, of die ook kolderiek waren. Anders dan bij cabaret waren zijn shows op geen enkele manier gebonden aan de actualiteit.

Paul Anka - My way.

Pussycat - Mississipi

Brenda Lee - All Alone Am I.

Toon Hermans - Over eten en kwaaltjes

______________________________________________________________________

Hoe maak ik een printscreen op een iPad of een iPhone

Op een computer maakt u heel simpel een printscreen door op de knop Print Screen te drukken. Maar op de iPhone en de iPad is een dergelijke knop niet te vinden. Het is echter wel degelijk mogelijk  een printscreen te maken op een iPad of iPhone. Neem maar eens een kijkje op hoe maak ik een printscreen op iPad op iPhone

_____________________________________________________________________

Wat doet RAM oftewel intern geheugen?

In iedere laptop of desktop is RAM geheugen geïnstalleerd. Dit werk- of intern geheugen zorgt voor de tijdelijke opslag van programma's die je nu open hebt staan en je besturingssysteem.  Intern geheugen is supersnel en werkt samen met je processor. Daarom werkt een computer met weinig RAM geheugen vaak langzamer dan een pc met veel intern geheugen.
RAM-geheugen is, afhankelijk van het formaat, geschikt voor je laptop of desktop. Daarnaast is er RAM-geheugen speciaal ontwikkeld voor de Apple MacBook, iMac en de Mac Mini.
Om meer te weten te komen over het RAM-geheugen loont het de moeit om te klikken op is de hoeveelheid RAM-geheugen voldoende voor mijn pc.

______________________________________________________________________

Zo brengt u veilig uw bankzaken doen toch per ongeluk in gevaar

Uw bankzaken doen via internet kan op zich ontzettend veilig. Zo veilig zelfs dat het via uw pc die verbonden is met internet inmiddels zowat onmogelijk is om belangrijke gegevens en geld van u te stelen.
Maar hoe kan het dan dat nog steeds heel veel mensen de dupe worden van internetcriminelen en vaak vele duizenden Euro’s afhandig gemaakt worden?
Lees hier uitgebreid over in hoe veilig is online bankieren echt?

 

_______________________________________________________________________

Thuis bekabeld of draadloos wifi?
Wat is sneller en/of veiliger.

In de huidige tijd is een  huis zonder wifi eigenlijk ondenkbaar. Met goede reden, want wifi maakt het mogelijk om eenvoudig goedkope toegang tot het internet te krijgen met mobiele apparaten als smartphones, laptops en tablets.
Toch is het best leerzaam om ook iets te weten over de werking van een ethernetkabel.
De ethernetkabel heeft duidelijk voordelen ten opzichte van wifi. Zetten we de voor- en nadelen van beide verbindingsmethoden tegenover elkaar dan kunt u zelf beoordelen wat in uw huidige situatie het best zou kunnen gebruiken.
Klik daarom op WiFi of Ethernet.

_______________________________________________________________________

Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest