website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 24

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde

Aangezien ik in de computer heb laten vastleggen hoe vaak op een link binnen computervoer geklikt wordt, is me wel duidelijk geworden dat het muziekaandeel bij veel leden goed bekeken wordt. Dat doet me best goed, omdat ik dan zelf het gevoel heb dat ik wat de muziekkeuze betreft zeker de plank  niet misgeslagen heb.
Wat de overige onderwerpen in deze editie betreft, kan ik zeggen dat o.a. de items over veiligheid ten aanzien van je eigen gegevens zeker je aandacht verdient. 
De Windowsonderdelen tenslotte zijn het zeker waard om door te lezen. Mocht je die materie goed in de vingers krijgen, dan draagt dat zeker bij tot een aangenamer gebruik van je computer.

Veel kijk/luister-, studie- en leesplezier toegewenst.

Muziek die blijvend is en humor.

In deze rubriek een  tweetal muzieknummers en een portie humor.

  • Living next door to Alice. De wereldhit van de groep Smokie, waarvan Chris Norman, de leadzanger, op een gegeven moment een solocarrière is begonnen. Deze clip is  een optreden uit die periode, waarin hij alleen de wereld rondtrok en daarbij zijn meest bekende nummer ten gehore bracht.
  • Het dorp. Wie kent niet dit lied. Misschien wel de bekendste en mooiste ballade uit de carrière van de legendarische Wim Sonneveld. Klik dit nummer aan en geniet.
  • Guilty is een nummer van de Amerikaanse zangeres en actrice Barbra Streisand en Barry Gibb. Het nummer stond op haar album "Guilty" dat geheel geschreven is door de gebroeders Gibb. Het bekendste nummer van dit album werd echter Woman in Love dat in vele landen de nummer 1 positie heeft behaald. 
  • Bij de dokter. Een ongekend humorvolle sketch van  André van Duijn en Frans van Dusschoten als de dokter. 

Chris Norman (Smokie) - Living next door to Alice.

Wim Sonneveld - Het dorp

Barbara Streisand & Barry Gibb - Guilty 

André van Duijn - Bij de dokter

______________________________________________________________________ 

‘Gewiste’ usb-sticks bevatten vaak nog een schat aan gegevens

Cybersecurity-onderzoekers van de Schotse Abertay University zijn erin geslaagd meer dan 75.000 gewiste bestanden te halen van een honderdtal usb-sticks die ze kochten via tweedehands- en zoekertjessites. Onder de bestanden: belastingaangiften, contracten en bankdocumenten.
Lees dit bizarre verhaal  in is een gewiste usb-stick wel helemaal schoon? 
_____________________________________________________________________

Tweestapsverificatie in WhatsApp : waarom?

Heel veel apps en diensten bieden tegenwoordig de mogelijkheid om je account te beschermen met tweestapsverificatie. Hierdoor heb je, naast een wachtwoord, een eenmalige code nodig om in te loggen. Deze krijg je bijvoorbeeld toegestuurd via SMS of wordt gegenereerd door een speciale app voor tweestapsverificatie. Ook WhatsApp biedt tweestapsverificatie aan om te voorkomen dat kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot je account (telefoonnummer). Op deze manier wordt Whatsapp er alleen maar veiliger op.
Hett werkt alleen net even anders dan bij veel andere apps.

Lees hoe je tweestapsverificatie in Whatsapp kunt instellen intweestapsverificatie in Whatsapp hoe doe je dat?

______________________________________________________________________

Het klembord van Windows: wat is het en wat kan ermee?

Als u een gegeven kopieert, komt dat in het klembord te staan. Via dat klembord nu kan het gegeven dan ergens anders weer geplakt of neergezet worden.
Maar wat het klembord nou werkelijk is, dat zal wellicht ook u nooit helemaal duidelijk geworden zijn.Wat is het klembord precies? En wat kunt u er allemaal mee?
Klik op dit artikel en het wordt allemaal wat duidelijker.
_______________________________________________________________________

Hoe installeer ik een app in Windows 10?

De gebruiksmogelijkheden van een pc nemen toe met elke app die u toevoegt. In Windows 10 zitten standaard al wat apps waar u het één en het ander mee kunt doen. Apps zijn er in allerlei soorten en hoedanigheden. Ze hebben allemaal zo hun eigen mogelijkheden en toepassingsgebieden. Maar voordat u een app op uw pc kunt gebruiken zult u de betreffende app eerst moeten downloaden en installeren. Een download bevat een installatiebestand, waarmee de app die u op uw pc wilt hebben, geïnstalleerd wordt.
Leer de handelingen die hierbij komen kijken met behulp van de beschrijving inhet downloaden en installeren van apps