website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 22

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde

Een gedeeltelijke lockdown heeft tot gevolg dat de workshops nog net niet gestaakt hoefden te worden. We kunnen dus nog even doorgaan, maar wel onder de voorwaarden dat we met zijn allen heel voorzichtig moeten zijn. Het dragen van een mondkapje is onmisbaar, naast het bewaren van de afstand en het ontsmetten van de handen. 
Het lezen van computervoer is misschien een welkom alternatief om computer-gerelateerde zaken op te frissen of kennis mee te maken.

Veel kijk/luister-, studie- en leesplezier toegewenst.

Muziek die blijvend is.

In deze rubriek staat nu niet een bepaalde groep of artiest in de computervoer-spotlight.
maar een drietal nummers, waarvan ik vind dat ze niet aan tijd gebonden zijn.
Menig lid van onze vereniging heeft misschien goede herinneringen hier aan.

Celine Dion - All by myself

The Eagles - Lying eyes

Abba - I have a dream

___________________________________________________________________

POP of IMAP bij het instellen van e-mail 

Binnen de wereld van e-mail gebruiken we POP of IMAP als protocol om er een e-mailaccount  mee in te kunnen stellen.. Bij het instellen van een e-mailaccount in je e-mailprogramma kun je kortweg gebruik maken van die twee protocollen. Beide protocollen hebben voor- en nadelen. Door te klikken op POP of IMAP wordt hier meer uitleg over gegeven.
_____________________________________________________________________

iPhone 12

5G-snelheid. A14 Bionic, de snelste chip in een smartphone. Een OLED-display van rand tot rand. Ceramic Shield, dat vier keer beter beschermt bij een val. En Nachtmodus op alle camera’s. iPhone 12 heeft het allemaal. In twee perfecte maten.
Het filmpje dat te zien is op de volgende link iPhone 12 geeft weer hoe het er allemaal uitziet.

_________________________________________________________________

AirPrint geschikte printers

Wanneer je voor Windows een printer gebruikt welke ook AirPrint geschikt is, dan betekent dit dat je OOK kunt printen vanaf een iPad of een iPhone, zonder dat je die daarvoor op je iPhone of iPad software hoeft te installeren. De enige voorwaarde is nog wel, dat de printer en uw iPad of iPhone in het zelfde netwerk zitten en beide verbonden zijn, bedraad of draadloos, met dezelfde router. Uw iPad of iPhone zal normaliter de AirPrint geschikt printer direkt zien en U kunt direkt afdrukken vanaf uw iPhone of iPad. Software installeren is niet nodig. Koopt U een nieuwe printer, informeer dan vooraf of deze ook AirPrint geschikt is! Let er dan ook op, dat uw nieuwe printer daarnaast OOK over een vaste netwerkkaartaansluiting beschikt, een zgn. RJ-45 aansluiting. Dan verruimt U sterk de mogelijkheden van uw nieuwe printer. Veel moderne printers zijn AirPrint geschikt, maar niet allemaal! Een voorbeeld: Veel moderne Officejet- en Laserjet-printers van HP met bedraade en/of draadloze netwerk-mogelijkheden in zich, zijn ook AirPrint geschikt. Vele Brother, Lexmark, OKI, Epson, Ricoh,Samsung, Savin, Sharp, Xerox en Canon printers zijn dat ook.

____________________________________________________________ 

Hoe kan ik spammail automatisch verwijderen in Outlook?

Spammers die je lastigvallen met e-mails over gratis telefoons, bitcoins en afslankpillen, kun je in Microsoft Outlook blokkeren. Je kunt zelfs een heel domein blokkeren (bijvoorbeeld @irritant.nl). Maar wat als de afzender steeds weer iemand anders is? In dat geval stel je een ‘regel’ in.
Klik op spam om te lezen hoe je dat doet.

 

___________________________________________________________________________

Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest