website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 21

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde
Het workshopseizoen is al weer van start gegaan. Laten we hopen dat de toename van het aantal besmettingen zo snel mogelijk weer gaat afnemen. Anders voorzie ik dat een nieuwe lockdown weer roet in het eten gaat gooien van het zo prille seizoen binnen onze vereniging. In dat geval zal computervoer misschien weer even het enige middel zijn je eraan te herinneren dat de SCK het beste met de leden voor heeft. 

Veel kijk/luister-, studie- en leesplezier toegewenst.

Mireille Mathieu een superieur chansonnière

Mireille Mathieu is een Franse zangeres. Zij werd ontdekt op 21 november 1965, naar aanleiding van de Franse tv-uitzending "Télé-Dimanche" waar zij in de zangwedstrijd "Le Jeu de la Chance" het liedje "Jezebel" van Édith Piaf interpreteerde. Zelf heb ik haar voor het eerst gehoord in mijn middelbare schooljaren. Vanaf die tijd heeft haar stem me enorm geboeid en heb ik haar zo veel mogelijk gevolgd.
Een aantal nummers van haar wil ik daarom met jullie delen.

Non je ne regrette rien

Santa Maria

Vivre pour toi

___________________________________________________________________

Google Maps: 28 handige tips om alles uit de kaarten-app te halen

Google Maps is een enorm handige applicatie voor het vinden van een locatie, of het plannen van je route. Uiteraard kun je er ook goed mee navigeren en kun je de verkeersinformatie opvragen. Google Maps heeft echter veel meer te bieden (en ook verborgen functies). Wij zetten 28 Google Maps tips voor je op een rij, die te zien zijn via de link Google map tips
_____________________________________________________________________

DigiD app of Sms-controle

Let op, bij veel organisaties kunt u niet meer inloggen met Digid met alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt dan altijd je telefoon nodig.

  1. De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Je hoeft geen ingewikkeld wachtwoord meer te onthouden. Je gebruikt namelijk een pincode die je zelf mag kiezen.
  2. Log veilig in met 2 stappen via een sms-code, met of zonder mobiele telefoon. Zo bescherm je je persoonlijke gegevens nog beter.

In een filmpje wordt uitgelegd hoe bovenstaande manieren toegepast moeten worden. Let wel de instantie die in het filmpje genoemd wordt is een voorbeeld van een instantie, waarmee met Digid ingelogd dient te worden.
Het filmpje is te zien op de volgende link inloggen met Digid

_________________________________________________________________

Babbeltrucs

Senioren worden geregeld slachtoffer van babbeltrucs. De politie wil ouderen alerter maken en tips geven om hun veiligheid te vergroten. De video gaat over de risico's van het binnenlaten van onbekenden en geeft tips. Klik daarom op hoe herken ik een babbeltruc

____________________________________________________________ 

MuziekCD's rippen

Wanneer je muziek van een cd wilt kopiëren naar je pc wordt dat rippen genoemd. .
Tijdens het rippen wordt het op je station opgeslagen als een Windows Media Audio (WMA)-of MP3-bestand.
Wil je weten hoe je kunt leren rippen klik dan op de link een muziekCD rippen
___________________________________________________________________________

Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest