website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 19

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde

In deze editie van Computervoer heb ik weer een aantal onderwerpen uitgezocht, die de moeite waard zijn om te weten. 
Het maken van computervoer doe ik met heel veel plezier en het is me tot nu toe steeds gelukt om deze wekelijks  de mailboxen binnen te laten komen. 
Toch wordt het de komende tijd moeilijk deze frequentie aan te houden. Het nieuwe workshopseizoen laat niet lang meer op zich wachten en daaraan moet ik ook een aanzienlijke bijdrage  gaan leveren.
Aangezien de dagen helaas maar 24 uur duren en de tijd dus gelimiteerd is, heb ik besloten dat computervoer wat minder frequent zal verschijnen,  In eerste instantie eens in de twee weken, maar maandelijks behoort ook tot de mogelijkheden.
Ten slotte wil ik vragen als u graag een bepaalde onderwerp toegelicht wilt hebben binnen computervoer, trek dan gerust aan de bel en mail het even door naar [email protected]. Dit geldt ook voor een muzieknummer, die je graag zou willen zien, want ik heb wel gemerkt dat er best wel naar gekeken/geluisterd is geworden.

Rest me nog u veel kijk/luister-, studie- en leesplezier toe te wensen

De gebroeders Gibb, een topgroep in voorbije jaren

De naam BeeGees was aanvankelijk niet bedoeld als afkorting van "Brothers Gibb". Oorspronkelijk speelden de broers samen als 'the Rattlesnakes', later werd dat 'Wee Johnny Hayes & the Bluecats' en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij de australische radio-dj Bill Gates (nee niet de man van Microsoft). Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag op het Brisbane Speedway Circuit. Bill Gates bedacht de naam "Bee Gees" en baseerde zich daarbij op zijn en Goodes initialen: BG. Naarmate de groep in de late jaren zestig zelfstandig succes begon te oogsten, werd de naam meer geassocieerd met "Brothers Gibb".
Inmiddels zijn twee van de drie broers overleden en zijn hun concerten dus verleden tijd. Hun muziek is echter door middel van o.a. diverse muziekdragers, videobeelden en internet voor ons bewaard gebleven. Daarom wil ik met u een paar van hun nummers delen middels de volgende links.

Massachusetts

Words

 

___________________________________________________________________

iPadOS 14: een nieuwe zoekfunctie en een nieuw design binnen apps

Naast iOS14 is iPadOS 14 aangekondigd tijdens de WWDC-keynote van Apple. Het iPad-besturingssysteem geeft apps een nieuw uiterlijk dat volop gebruik zou moeten maken van de grootte van het scherm van de tablet. Bovendien komt er een nieuwe zoekmachine die helemaal vanaf nul is opgebouwd.
Meer hier over is te vinden via de link iPadOS14

 ____________________________________________________________________

Printers.

De beste printers voor thuis moeten veelzijdiger zijn dan reguliere printers. Het moderne huishouden moet soms en misschien wel vaak een breed scala aan formulieren en documenten afdrukken.  En als je veel vakantiekiekjes neemt, bespaart een printer thuis, die ze uitstekend kan afdrukken, je het huis verlaten omdat je ze meteen kunt afdrukken! 
Daarom is een goede printer helemaal geen overbodige luxe.
Klik voor een onderzoek naar de beste printers op de beste huisprinters

___________________________________________________________________

Office werkt niet naar behoren

Komt het wel eens voor dat Word, Excel, Powerpoint of Outlook niet helemaal werkt, zoals je gewend was?
Een manier om alles weer in het reine te krijgen zijn de volgende stappen.

  1. Sluit alle open Office programma's
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik op Apps
  4. Klik in de linkerkolom op Apps en onderdelen
  5. Klik in het midden tussen alle apps op Microsoft Office(met zijn versie-omschrijving)
  6. Klik op Wijzigen. (Pas Op! Rechts ervan staat Verwijderen. Daar niet op klkken dus.)
  7. Klik in eerste instantie op Snel herstellenControleer na Snel herstellen of Office weer normaal functioneert.
  8. Functioneert Office nog niet goed, volg dan nogmaals de stappen 1 t/m 6. en klik dan op Online herstellen. Dit kan heel wat tijd in beslag nemen, dus geduld is ook in dit geval een schone zaak.
  9. Controleer na Online herstellen of Office goed werkt.
  10. Werkt Office nog niet naar behoren, dan is het in overweging te nemen Office opnieuw te installeren.

____________________________________________________________ 

Ransomware

Ransomware is Engels voor gijzelsoftware. Hiermee blokkeren criminelen je computer of versleutelen zij een of meerdere bestanden op je computer. Vaak moet  je een bedrag in virtuele valuta, zoals bitcoins, betalen om je computer of bestanden weer terug te krijgen. 
Wannneer je klikt op ransomware wordt uitgelegd wat je er tegen kunt doen om het te voorkomen, maar ook hoe de politie er tegen te werk gaat. Bovendien kun je naar een site gaan, waarin voor diverse ransomware ontsleutelingsmethoden zijn ondergebracht.

____________________________________________________________________

Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest