website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
      Computervoer 18

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde

Computervoer 18 heeft weer een aantal onderdelen die de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden. Deels van eigen hand. Deels gevonden in andere computerbladen, waarvan ik dacht dat het best leerzaam is om in ieder geval kennis van te nemen. Mocht je iets in deze editie graag willen weten, maar nog niet helemaal kan begrijpen, deel het me dan even mede via een e-mail naar [email protected]
Ik kan dan altijd proberen het meer te verduidelijken.

Veel kijk/luister-, studie- en leesplezier toegewenst.

Neil Diamond een fenomeen in de muziekwereld

Toen ik in het begin van de 70-er jaren de live LP Hot August Night van Neil Diamond aangeschaft en beluisterd had wist ik het heel zeker. Als die man een concert in  Nederland gaf moest ik daar bij zijn. Dat gebeurde ook.  En het is er niet bij één gebleven, want vanaf dat moment ben ik bij elk concert dat hij hier in Nederland gaf aanwezig geweest. Altijd heeft zijn muziek en performance me enorm geboeid en zeer jammer is het dat hij door ziekte zijn carrière in 2018 heeft moeten beëindigen. 2017 is helaas het laatste jaar dat ik van hem in de concertzaal heb mogen genieten.
Niettemin is er genoeg video- en audiomateriaal van hem aanwezig om de ontstane leemte op die wijze op te vullen. Het is me dan ook een genoegen om van hem een paar nummers met jullie te delen middels de volgende linken.

  1. I've been this way before (1977)
  2. America (2012)

___________________________________________________________________

Squid (Android / iOS) – stel je eigen lijst met nieuwsberichten samen

Squid is een frisse nieuws-app, die zijn nieuwsberichten focust op datgene wat je echt interesseert. Die interesse vormt de basis waarmee je een samengestelde lijst met nieuwsberichten uit diverse bronnen te zien kan krijgen.

In deze app is duidelijk te zien waarom een bericht verschijnt, omdat je het onderwerp namelijk al voordien hebt gekozen. Deze interessegebieden staan ook nog eens boven aan je menu zodat je makkelijk beschikt over het nieuws van bepaalde  onderwerpen. Verder is er ook de mogelijkheid om een bericht te bewerken door zelf teksten, markeringen of tekeningen toe te voegen

De app is geheel gratis,  met Nederlands nieuws (maar ook buitenlands-talig kan gekozen worden) en is te downloaden in de AppStore en PlayStore.

____________________________________________________________________

De verschillende USB-stekkers.

Waarom passen usb-stekkers vaak niet in een usb-poort? 
Welke USB-standaarden zijn er en kan ik de verschillende USB-kabels wel op mijn PC aansluiten? Welke standaarden zijn er en hoe houd je ze uit elkaar?
Aangezien men toe wil naar één USB-standaard is er op het ogenblik een nieuwe standaard gekomen, namelijk de USB-c.
Meer informatie hierover is te vinden door te klikken op de USB-c standaard


___________________________________________________________________

Windows 10 anders afsluiten

Er zijn diverse manieren waarop je Windows 10 kunt afsluiten, maar kende je deze al? Klik met rechts op een lege plek op je bureaublad en kies Nieuw en dan op Snelkoppeling. In de schrijfbalk Geef de locatie van het item op tik je %windir%\System32\SlideToShutDown.exe  in. Klik vervolgens op Volgende en met OK. Na een dubbelklik op deze nieuwe snelkoppeling verschijnt een afbeelding over uw bureaublad met de melding ‘Schuif omlaag om de pc af te sluiten’.
Schuif vervolgens met ingedrukte muis helemaal naar beneden dan wordt uw pc meteen afgesloten.

___________________________________________________________________

Contactpersonen uit je telefoon exporteren

Je kunt de contactpersonen die je in je telefoon hebt staan naar een bestand exporteren. Dat kan handig zijn wanneer je van iOS overstapt op Android of andersom. Of wanneer je geen adreslijst in Excel hebt, maar alle adressen wel in je telefoon hebt staan. Hoe maakt je zo’n export? Dat nu is te lezen in een verhaaltje dat via de link contacten exporteren te zien is.

_____________________________________________________________


Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest.