website-sckemail-sck
Senioren Computerclub Koningshof
Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis
    Computervoer 11

Maassluis, 26 september 2021.

Beste geinteresseerde

De wonderbaarlijke pracht van het tropische zeeleven.

Er leven thans op aarde meer dan 24.000 vissoorten en dat zijn er meer dan van enige andere vorm aan gewervelde dieren. In grootte variëren ze van bijvoorbeeld de 1 centimeter grote dwergzeegrondel tot reuzen als de walvishaai, die 12 meter lang kan worden. Er zijn minstens 14.000 soorten in zee en de rest leeft over de hele wereld in zoetwatermeren en rivieren.
Het kijken naar het vissenleven onder water levert altijd een fascinerend schouwspel op. Vooral in de tropen komen veel kleurrijke soorten voor en het zal best aangenaam zijn om hier weer even naar te kijken. Even op tropische vissen klikken en je ziet weer iets moois.

Wat te doen als je opslagruimte bij Google vol raakt.

Bij Diensten als Google Drive, Google Photos en Gmail worden je gegevens in de Cloud van Google opgeslagen. Gratis krijg je daarvoor 15 GB ruimte ter beschikking. Maar wat als die opslagruimte stilaan begint dicht te slibben en u liever niet extra betaalt voor meer opslagruimte? Dan zijn er nog wel enkele uitwegen. Klik daarvoor op de link opslagruimte vrijmaken in Google drive.

Hoe gebruik ik een USB-stick?

Een USB-stick is een klein handzaam opslagapparaatje dat in een USB-poort van iedere pc gestoken kan worden en waarop je bestanden kunt opslaan en bewaren.Een USB-stick wordt ook wel flash drive, geheugenstick of memory stick genoemd. Bij het klikken op  hoe je een USB-stick precies gebruikt  wordt uitgelegd wat je eigenlijk moet weten over het apparaatje en hoe je het moet  gebruiken.

Over het gebruik van de Google Chromecast.

Stel je hebt een foto-, video- of audiobestand in het geheugen van je smartphone opgeslagen en je wilt dat beeld of geluid respectievelijk op je televisietoestel  afspelen. Dan hoef je tegenwoordig geen ingewikkelde toeren meer uit te halen om zoiets mogelijk te maken. Ben je namelijk in het bezit van Google Chromecast, dan wordt draadloos audio en video overbrengen naar je tv een fluitje van een cent. 
Hoe dat gaat wordt uitgelegd als je klikt op casten naar tv

Hoe pas je de grootte van de Taakbalk aan in Windows 10?

De Taakbalk in Windows is een fijne plek voor snelkoppelingen naar je favoriete programma’s. Wil je daar meer ruimte voor meer icoontjes, dan pas je eenvoudig de hoogte van de Taakbalk aan. Wil je hem liever aan de bovenkant of aan de zijkant van je scherm hebben? Ook dat kan.
Hoe dat gerealiseerd kan worden kun je lezen door op de taakbalk wijzigen te klikken.

Veel lees- en studieplezier,

Met vriendelijke groeten,
Hugo van der Hoest.